Анђелина Џоли наљутила Кинезе коментаром о Тајвану

Док је промовисала свој нови филм "Грдана – зла вила” Анђелина Џоли је узнемирила неке Кинезе пошто је рекла да јој је најомиљенији кинески редитељ Анг Ли који је иначе рођен на Тајвану, пише Гардијан. „Нисам сигурна да ли га доживљавате као Кинеза, он јесте Тајланђанин, али је направио много филмова са кинеским умјетницима и […]

четвртак, 12 јуна, 2014 / 14:19

Док је промовисала свој нови филм "Грдана – зла вила” Анђелина Џоли је узнемирила неке Кинезе пошто је рекла да јој је најомиљенији кинески редитељ Анг Ли који је иначе рођен на Тајвану, пише Гардијан.

„Нисам сигурна да ли га доживљавате као Кинеза, он јесте Тајланђанин, али је направио много филмова са кинеским умјетницима и глумцима”, рекла је Џоли.

Сугеришући да су Тајван и Кина потпуно одвојене земље глумица је наљутила кинеске комунисте који не признају владу Републике Тајвана и сматрају га дијелом Народне Републике.

„У тренутку узбуђења, брилијантна жена је постала тема подсмјеха,” написао је један од корисника социјалне мреже Веибо, док ју је други назвао „поремећом присталицом за независност Тајвана”.

Међутим, у Тајвану је наишла на подршку. „Њен коментар о Анг Лију у потпуности показује да заслужује да буде амбасадор добре воље за УН, јер се не плаши да каже истину”, написала је у знак подршке једна особа.

Односи између Кине и Тајвана су хладни и мирни са дубоким културним подјелама.