Ана Брнабић вилу Јованке Броз додијелила себи на кориштење

Посљедња одлука премијера Србије Ане Брнабић у претходној влади, била је да вилу „Бор“ у којој је деценијама живјела Јованка Броз додијели себи на кориштење. И сама потписала.

четвртак, 29 октобра, 2020 / 18:57


Нова.рс извјештава да је уредбом Владе Србије вила у Улици кнеза Александра Карађорђевића уврштена је међу објекте за репрезентативне потребе Републике Србије. Одлука је објављена у Службеном гласнику и потписала ју је лично Ана Брнабић.

Како Нова.рс сазнаје, ова одлука донијета је 27. октобра.

У уредби о непокретностима за репрезентативне потребе Републике Србије промијењен је само члан који предвиђа да премијер може да користи објекат на Булевару кнеза Александра Крађорђевића 75 у Београду, који до сада није био у списку репрезентативних зграда.

„Јованкина вила“ реновирана је претходних мјесеци први пут послије готово шест деценија, а медији су раније писали да је њена обнова плаћена од 30 до 50 милиона динара, док је директор Републичке Дирекције за имовину Јован Воркапић раније изјавио да је за комплетну реконструкцију тог објекта потребно око 2,5 милиона еура.

Јованка Броз, удовица бившег предсједника СФРЈ Јосипа Броза, преминула је 20. октобра 2013.4 КОМЕНТАРА

  1. Ова Наказа нам кроји капу. Времена се мењају. И пре велике Личанке у тој вили су живела знаменита имена. Е, Команданте мора да се преврћеш у гробу.

  2. Чија вила, кучке Јованке? К…ц је Јованкин. Отето.
    Власти у Србији умјесто реституција настављају са комунистичом пљчком.

  3. Иди Пајо, пријави се за вилу на Дедињу. Можда имаш већу прангију од Госн /даме брна бич. Можда добијеш место у псећој кућици.

Коментариши