Ана Брнабић са америчким тајкунима изразила жељу за развој вјештачке интелигенције

Премијер Србије Ана Брнабић разговарала је данас са представницима Америчко-централноевропске пословне асоцијације /АЦЕБА/ о могућностима унапређења сарадње и новим инвестицијама и поручила да постоје могућности за нове инвестиције и унапређење трговинске размјене.

среда, 22 фебруара, 2023 / 14:53

Брнабићева је представнике 16 америчких компанија упознала о економским, технолошким и инвестиционим потенцијалима Србије, посебно нагласивши да се треба фокусирати на развој вјештачке интелигенције која се може примјенити у различитим областима, од здравства до ауто-индустрије, саопштено је из Владе Србије.

"Интерес Србије је да са чланицама ове асоцијације развија привредну сарадњу која ће заузети важно место у дијалогу са САД. Србија ће и даље успешно радити на унапређењу билатералних односа", рекла је Брнабићева.

Представници компанија су Брнабићевој представили могућности и изразили интересовање о сарадњи у привредним областима погодним за улагања, условима пословања, посебно о потенцијалима и перспективама у Србији и региону као цјелини, те пласману производа на тржишта земаља са којима Србија има потписане уговоре о слободној трговини.

АЦЕБА је водећа америчка пословна асоцијација фокусирана на сарадњу са земљама Централне и Источне Европе.