Амстердам: Пуштен ухапшени младић због сајбер напада

Младић кога је холандска полиција ухапсила под сумњом за сајбер напад на сајт холандског државног тужилаштва, пуштен је данас на слободу пошто је признао да је умијешан у тај напад. Деветнаестогодишњи младић се налазио у истражном затвору, пошто је прекјуче ухапшен у Хагу и пуштен је када је признао умијешаност у напад на сајт тужилаштва, […]

понедељак, децембар 13, 2010 / 07:30

Младић кога је холандска полиција ухапсила под сумњом за сајбер напад на сајт холандског државног тужилаштва, пуштен је данас на слободу пошто је признао да је умијешан у тај напад.

Деветнаестогодишњи младић се налазио у истражном затвору, пошто је прекјуче ухапшен у Хагу и пуштен је када је признао умијешаност у напад на сајт тужилаштва, пренијела је агенција Ројтерс.

Сајт тужилаштва је оборен у петак.

То је друго хапшење тинејџера у Холандији за сајбер нападе, пошто је полиција у четвртак ухапсила шестнаестогодишњег Холанђанина због умијешаности у нападе на сајтове „Мастеркарда” и „Визе”, које су, како се вјерује, извели симпатизери сајта „Викиликс”, који је недавно објавио више од 250.000 повјерљивих докумената Стејт департмента.

Истражитељи вјерују да присталице „Викиликса” врше нападе на интернет сајтове тако што „преплаве” сервер који више није у стању да прикаже веб страницу.

Власти сматрају да су напади хакера одмазда против компанија, организација и појединаца који су прекинули сарадњу са „Викиликсом” или се на други начин „огријешили” о тај сајт.

Напади су интензивирани после предаје оснивача „Викиликса” Џулијена Асанжа лондонској полицији, прошлог уторка.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *