Амфилохије: Нудио сам уточиште Караџићу, шта је ту спорно?

Митрополит црногорско-приморски Српске православне цркве Амфилохије изјавио је да је својевремено нудио уточиште хашком бјегунцу Радовану Караџићу и оцијенио да у томе не види ништа спорно. У интервјуу подгоричкој телевизији „Вијести” он је казао да му је Караџић пријатељ, да му је уточиште нудио 1995. године и да у том не види ништа спорно. „Радована […]

четвртак, 5 маја, 2011 / 21:49

Митрополит црногорско-приморски Српске православне цркве Амфилохије изјавио је да је својевремено нудио уточиште хашком бјегунцу Радовану Караџићу и оцијенио да у томе не види ништа спорно.

У интервјуу подгоричкој телевизији „Вијести” он је казао да му је Караџић пријатељ, да му је уточиште нудио 1995. године и да у том не види ништа спорно.

„Радована знам годинама и пријатељи смо. Читам његову поезију, знам његову породицу. Не можете тако лако да се одрекнете пријатеља. У једном тренутку сам му рекао: „Радоване, ако треба негдје да се склониш, дођи у Црну Гору, ту су се хајдуци склањали од памтивека”, препричао је Амфилохије своју понуду за уточисте дугогодишњем хашком бјегунцу Караџићу и своје разлоге за то.

На новинарско питање да ли види нешто спорно у томе што је понудио уточиште човеку кога је међународни суд потраживао због ратног злочина, митрополит СПЦ-а је одговорио: „Уопште не видим”.0 КОМЕНТАРА

  1. “…ако треба негдје да се склониш, дођи у Црну Гору, ту су се хајдуци склањали од памтивека…”

    Свака част Ристо. Нико га није боље окарактерисао. Хајдук, вођа хајдука. С том разликом што су некадашњи хајдуци отимали само од Турака.

Оставите одговор