Американци се брину због 9. јануара и Уставног суда

Амбасада САД у БиХ, заједно са осталим представницима међународне заједнице, изражава дубоку забринутост поводом Декларације која је данас усвојена у Народној скупштини Републике Српске. У саопштењу се наглашава да је ауторитет Уставног суда БиХ успостављен Анексом четири, Чланом 6 Дејтонског мировног споразума. “То је прописано законом и у најбољем интересу је ове земље и свих […]

петак, април 17, 2015 / 21:24

Амбасада САД у БиХ, заједно са осталим представницима међународне заједнице, изражава дубоку забринутост поводом Декларације која је данас усвојена у Народној скупштини Републике Српске.

У саопштењу се наглашава да је ауторитет Уставног суда БиХ успостављен Анексом четири, Чланом 6 Дејтонског мировног споразума.

“То је прописано законом и у најбољем интересу је ове земље и свих њених грађана. Поштивање владавине закона је неопходно у свим успјешним друштвима и од кључног је значаја за будућност БиХ”, истичу из Амбасаде САД.

Америчка Амбасада очекује да се све прошле као и будуће пресуде Уставног суда поштују, без обзира на природу одлуке или питања које се разматра.

Народна скупштина Републике Српске неће укидати Дан Републике уколико би Уставни суд БиХ евентуално донио одлуку којом се поједине одредбе Закона о празницима Српске проглашавају неуставним, наводи се у Декларацији коју је парламент Српске данас усвојио.

Декларацију која је усвојена поводом захтјева за оцјену уставности Закона о празницима Српске пред Уставним судом БиХ подржала су 63 посланика, док су три била против.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *