Американци предлажу Свјетско првенство за оне који се нису пласирали

Фудбалска федерација Сједињених Америчких дражава има у плану одржавање турнира следеће године у ком би учествовале селекције које се нису домогле Мундијала.

четвртак, новембар 16, 2017 / 16:53

Како преноси угледни ЕСПН, ФС САД жели да у сарадњи са компанијом ‘Сокер Јунајтед Маркетинг’, која је задужена за тамошњу националну лигу, организује турнир истог љета када ће се 32 најбоље селекције свијета борити за титулу владара планете на 21. ФИФА Свјетском првенству.

Међу потенцијалним учесницима, осим домаћина, спомињу се национални тимови Италије, Холандије, Гане, Чилеа, Грчке, Босне и Херцеговине…

За сада није јасно да ли ће турнир уопште бити организован, или ће то бити само серија пријатељских утакмица, али је велико питање да ли ће било ко од набројаних савеза уопште и разматрати опцију учешћа, пошто и сама идеја дјелује доста деградирајуће, а притом је МЛС лига увелико у току у то вријеме.

Једна од идеја јесте и да се самим присуством ових репрезентација привуку и сами учесници Мундијала, посебно они с америчког континента, како би управо у САД одиграли пријатељске утакмице прије одласка у Европу, односно на сâм Завршни турнир.

Ипак, све ово делује доста нереално у формату турнира, док су пријатељски мечеви свакако могући и без ‘америчке организације’.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *