Американци правили мост да траје сто година, пао за мање од хефте

Најмање четири особе су погинуле, а десет их је повријеђено када се у Мајамију срушио пјешачки мост у оквиру Међународног универзитета. А у Ираку им је пао и један хеликоптер. Сам од себе.

петак, 16 марта, 2018 / 16:49

Спасиоци су ноћ провели трагајући за жртвама заробљеним испод рушевина.

Званичници на Флориди су рекли да је испод моста у тренутку рушења било осам возила.

Пјешачки мост је завршен у суботу и коштао је 14,2 милиона долара. Подигнут је методом "убрзана конструкција моста" која је трајала само шест сати, како би се избјегло обустављање саобраћаја.

Дизајниран је тако да издржи ураган категорије 5, наведено је на сајту Међународног универзитета на Флориди и предвиђено је да траје 100 година.

АП преноси да су локалне и федералне власти започеле истрагу због чега је попустила конструкција моста постављена прије шест дана.

Ни хеликоптери им ништа не ваљају

Амерички војни хеликоптер са седам чланова посаде срушио се на западу Ирака, саопштили су јутрос амерички званичници.

Званичници су рекли да за сада нема назнака да је хеликоптер "Пејв Хок" (Поплочани соко) оборен. Америчко ратно ваздухопловство користило је тај хеликоптер за претрагу и спасавање, и прелазио је са једне локације на другу када се срушио у четвртак попдне у близини града Каим у провинцији Анбар.

Званичници САД су казали да су спасиоци упућени на лице мјеста, те да нико од путника и чланова посаде није преживио.1 КОМЕНТАР