Aмеричко \’прољеће\’: У оуклендској градској управи запаљена америчка застава (ВИДЕО)

Око 300 људи ухапшено је током демонстрација у Оукленду у америчкој савезној држави Калифорнији, када су окупљени упали у зграду градске управе и запалили америчку заставу, послије чега је полиција употријебила сузавац и шок-бомбе. Демонстранти из покрета “Окупирајмо” гађали су полицију камењем, боцама и осталим предметима, а срушили су и ограду испред конгресног центра. Ово […]

недеља, 29 јануара, 2012 / 16:39

Око 300 људи ухапшено је током демонстрација у Оукленду у америчкој савезној држави Калифорнији, када су окупљени упали у зграду градске управе и запалили америчку заставу, послије чега је полиција употријебила сузавац и шок-бомбе.

Демонстранти из покрета “Окупирајмо” гађали су полицију камењем, боцама и осталим предметима, а срушили су и ограду испред конгресног центра.

Ово је био најжешћи дан протеста од новембра, када је полиција Оукленда силом уклонила камп покрета

“Окупирајмо”. Власти наводе да су се демонстранти сукобљавали са полицијом читав дан, те да их је на улицама било око 2.000.

Национални покрет “Окупирајмо Вол стрит” који осуђује политику корпорација и економску неједнакост, настао је јесенас у Њујорку, а у посљедње вријеме је утихнуо.

Оукленд, Њујорк и Лос Анђелес су међу градовима у којима су до сада одржани највећи протести. Демонстрације су ослабиле након што су власти у овим градовима силом уклониле кампове учесника протеста.0 КОМЕНТАРА