Амерички средњовјековни витезови и маскирани црнци у Драгочају

До те мјере је гротексно искривљена слика стварности домаћих страних агената, који примају новац америчке владине организације УСАИД, да на предавање о демократији у селу Драгочај у предграђу Бање Луке – позива маскирани црни демонстрант. (?!?)

среда, 12 маја, 2021 / 09:31

Сједињени Ентитети Америке се у Српској баве оним послом који је код њих забрањен, уколико се посленици не региструју као СТРАНИ АГЕНТИ. При том се у наслову ради о НАШОЈ ДЕМОКРАТИЈИ.

Готово једнако блесаво, као када је УСАИД бацао новац на предавања о расизму на подручју гдје расизма нема. Напросто, јер нема ни значајног процента различитих раса у сукобу интереса. Јасно је да се овим пројектима на које се неће одазватини десетак учесника са све особљем, заправо извозе амерички проблеми и са њима начин размишљања.

Ако је локално друштво имало до сада проблема са алкохолом, што не би додало себи и проблем са цигаретама? Зашто? Зато што то долази из Америке и модерно је. А и бесплатно. Бар за први фикс.

УСАИД неће тако финансирати акцију са слоганом СРПСКИ ЖИВОТИ ЗНАЧЕ. А било би згодно у склопу иницијативе да се српским представницима у Сарајеву омогући оно што и муслиманскима у Приједору, а то је да положе цвијеће на мјеста страдања својих најближих као што не могу у Добровољачкој улици – једновремено и проведе процес суочавања са прошлошћу у којој су Срби били робови турском окупатору и његовим конвертитима све до 1918. године.

Да потомци или једноплеменици исламизираних ага, бегова и паша; клекну на једно кољено и јавно од своје некадашње хришћанске сабраће затраже опроштај? Зашто да не? Све би се то уклапало у амерички наратив извоза својих унутрашњих проблема и њихове инсталације у туђе системе. Како системе државне управе, тако и системе вриједности.

Но, као што је квазихуманитарна организација берзанског мешетара Ђерђа Сороша финансирала штампање уџбеника у којим се избацује чињеница да се босански краљ Твртко Први Котромањић крунисао у манастиру Српске православне цркве Милешева (данашња Република Србија), они улажу новац у измјену историјских чињеница и интервенцију у стварању хибридне "бошњачко-босанске" нације.

Као за маскираног црног демонстранта крај високог облакодера у селу Драгочај, исти финансијер даје новац за некакво удружење латиничних нетрадиционалних витезова. Оно, пак, излишно води кампању "Твртко је и мој краљ", ваљда да би и Срби доживјели грб са љиљанима као свој. Што је, рекосмо, излишно, обзиром да је Твртко био краљ Срба, Босне, Поморских крајева и Западних страна. Тако му је, ћирилицом, писало у титули.

Дакле Сједињени Ентитети Америке код нас раде оно што је законом кажњиво код њихове куће, због чега оне који се не региструју као страни агенти шаљу у затвор. Каква нас судбина чека, кад су код нас читаве политичке странке и људи на положајима отворени страни агенти и који се тим поносе јавно, најбоље се види из нивоа стандарда, сигурности, људских, грађанских, националних и вјерских права које имамо од 1991. године и увођења исте те демократије која је попалила Америку, испревртала историјске споменике, а сада то жели да настави у остатку свијета.