Амерички глумац написао пјесму и снимио спот о манастирима на Косову

Глумац Џонатан Џексон написао је текст и музику за пјесму о манастирима на Косову, за коју је и снимио спот. Спот је снимљен уз благослов игумана манастира Хиландара, архимандрита Методија.

недеља, 5 јула, 2020 / 15:21

"Задужбина Хиландара дарује спот за песму коју је написао и извео један Американац, познати холивудски глумац Џонатан Џексон. Џонатан је, корачајући путем боготражитеља, песму посветио српском народу и Цркви, где је сваки кутак Православне Васељене једна целина, а у исто време нераскидиви део Тела Христовог. Нека нас све данас, на Видовдан, понесу љубав, лепота и истрајна вера које је Џонатан уткао у своју уметност. Захваљујемо се посебно свим пожртвованим људима који су дали свој делатни прилог током израде спота", наведено је на сајту Задужбине Хиландара.

У споту је приказан манастир Хиландар, природа која га окружује, као и српски манастири на Косову. Спот прати пјесма на енглеском "Косово (свих жалосних радост)".

Џонатан Џексон је амерички глумац, музичар и текстописац. Добитник је пет Еми награда за улогу у серији "Џенерал хоспитал".

Рођен је у адвентистичкој цркви, а током живота декларисао се као хришћанин који се не одређује ниједном вјерском заједницом. Међутим, 2012. он и његова породица крстили су се у православној цркви.

У говору приликом доделе Еми награда исте године захвалио се Светом тројству и монасима са Свете горе, за које је рекао да су људи који су свој живот посветили молитви, али не молитви за себе, већ молитви за све нас.