Амерички генерал превише лаже чак и за укус НАТО савезника

Више западних земаља, међу којима је и Немачка, замерило је главнокомандујућем НАТО-а за Европу америчком генералу Филипу Бридлаву "опасну пропаганду" и преувеличавање војне улоге Русије на истоку Украјине, пише немачки магазин "Шпигел". Према информацијама тог листа, у Кабинету канцеларке Ангеле Меркел чак се говори о "опасној пропаганди" генерала Бридлава и поставља се питање да ли […]

недеља, март 8, 2015 / 12:25

Више западних земаља, међу којима је и Немачка, замерило је главнокомандујућем НАТО-а за Европу америчком генералу Филипу Бридлаву "опасну пропаганду" и преувеличавање војне улоге Русије на истоку Украјине, пише немачки магазин "Шпигел".

Према информацијама тог листа, у Кабинету канцеларке Ангеле Меркел чак се говори о "опасној пропаганди" генерала Бридлава и поставља се питање да ли Американци покушавају да осујете напоре немачке канцеларке у постизању дипломатског решења за украјинску кризу.

Чак је и шеф немачке дипломатије Франк-Валтер Штајнмајер лично интервенисао код генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга тим поводом, преноси Танјуг.

"Истина је да сам се два пута обратио Алијанси у случајевима када се информације наших извора нису у потпуности поклапале са информацијама из САД или НАТО-а", потврдио је Штајнмајер данас на маргинама министарског састанка у Риги.

Он је, међутим, додао да нико не жели да "ово резултира било каквим спором", пренео је Ројтерс.

Немачка влада била је, како наводи Шпигел, изненађена када је Бридлав крајем фебруара у Вашингтону упозорио на погоршање ситуације у Украјини и већу опасност од Русије, док је она имала информације обавештајне службе БНД и других извора да је примирје договорено у Минску крхко, али да се поштује.

Берлин је такође забринут да би непрецизне и контрадикторне изјаве генерала Бридлава, чије примере магазин наводи, могле да нашкоде кредибилитету Запада.

Више амбасадора при НАТО-у је прошле недеље на састанку изразило критику због јавних наступа команданта Бридлава по питању Украјине.

Он, међутим, одбацује критике тврдећи да остаје при свим изјавама које је током украјинске кризе дао.

Може се очекивати, како је навео, да се процене центра тајне службе НАТО-а који добија информације од 33 чланице и партнера, не поклапају увек са проценама држава појединачно.

"Нормално је да се не слаже свако са мојим проценама", рекао је он за Шпигел.0 КОМЕНТАРА

  1. Daj bridLave diši šta si zapjenio!
    Ne ide to tako, jebogati, pitaj starije iskusnije kolege koje su obrađivale jugoslovensko žarište, kako se to radi. Moraš malo utabati teren prije nego što gruHneš punom snagom, onako izokola da se ne primjeti. Prvo neki plan a la Kutiljero, pa onda ubaciti nekog alijicu, pa onda par godina gnječiti dok im duša ne ispadne, pa kad ni to ne upali onda brzo uletiš sa nekim ušminkanim 3,4 planom pred oluju koji samo budale mogu odbiti i tako te fore…rapitaj se malo…

    Znam teško da ista fora pali više puta, a pogotovo kad naspram sebe imaš sebi ravnog protivnika, ali šta’š nemaš drugog izbora nego biti strpljiv, marljivo raditi i očekivati da se čudo desi. Samo polako, sve to ide u radni staž, a i posao se mora čuvati – znaš kako kažu: Ako danas sve uradiš šta’š sutra raditi…e, moj lafe još si ti z e l e n!

Оставите одговор