Алкалај: Срби су поновили холокауст

Министар иностраних послова БиХ Свен Aлкалај је током своје посљедње посјете аустралијској пријестоници Канбери изјавио да „због организованих и циљаних опструкција власти Републике Српске није спроведен Дејтон”. ”Тачније, анекс који се односи на повратак избјеглица и да је с обзиром на ту чињеницу, структура власти у РС данас моноетничка" – рекао је Свен Алкалај. "Од […]

четвртак, фебруар 17, 2011 / 10:00

Министар иностраних послова БиХ Свен Aлкалај је током своје посљедње посјете аустралијској пријестоници Канбери изјавио да „због организованих и циљаних опструкција власти Републике Српске није спроведен Дејтон”.

”Тачније, анекс који се односи на повратак избјеглица и да је с обзиром на ту чињеницу, структура власти у РС данас моноетничка" – рекао је Свен Алкалај.

"Од 19 посланика и делегата у парламенту БиХ из РС, свих 19 су Срби. Ови бројеви им омогућавају да блокирају сваку иницијативу која има за циљ да интегрише БиХ. Штавише, оваква ситуација даје политичке подстицаје за блокаду што је више могуће приједлога прописа", рекао је Aлкалај.

”Глас Српске” сазнаје да је он говорио и о томе како је његов јеврејски народ доживио холокауст и да се "холокауст поново догодио у БиХ".

"Догодило се поново у БиХ, а изговор да свијет није знао немогућ је када је ријеч о геноциду у Босни. Свијет не само да је знао – гледао је. Ово је први геноцид у историји који је емитован на телевизији. Био је језив. Ноћима је приказиван на телевизијским екранима широм свијета", рекао је Aлкалај у излагању на Институту за међународне послове у Канбери.

Замјеник министра иностраних послова БиХ Aна Тришић-Бабић рекла је да Свен Aлкалај четири године путује широм свијета, држи говоре без икаквих инструкција и упорно клевеће један ентитет државе БиХ – Републику Српску.

"Aлкалај је нанио немјерљиву штету БиХ, свим њеним грађанима, али и својој странци. Када нема буџета, када су грађани на ивици сиромаштва, он је без ичије инструкције отпутовао на један тако скуп пут и у свом стилу лупетао, као што лупета годинама", истакла је Тришић-Бабић.

Посланик у парламенту БиХ Душанка Мајкић рекла је да Aлкалај годинама прича исту причу, а да је одлучио да неистине износи до краја дипломатске каријере.

"Он је давно показао да није дипломата. Тај је министар све урадио да један народ у својој земљи прикаже у најгорем свјетлу куд год је ишао. Тешко да би неко могао да схвати да постоји дипломата који хода по свијету и пљује по грађанима земље коју представља", истакла је Мајкићева.

(Глас Српске/Фронтал)Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *