Аљетић: Ујединимо се око насљеђа ВРС и антифашизма

Aљетић позвао на јединство младих без обзира на политичке разлике.

четвртак, 9 маја, 2019 / 11:00

Предсједник Актива младих Уједињене Српске Миле Аљетић рекао је да је потребно да млади који дјелују у различитим политичким организацијама, чији су очеви крајем 20. вијека заједно стајали под барјаком Војске Републике Српске, покажу јединство и заједнички укажу на значај заједничког обиљежавања значајних датума.

Он је позвао представнике младих у политичким партијама на локалном и републичком нивоу да заједно са младима Уједињене Српске и осталим грађанима Српске учествују у обиљежавању 9. маја – Дана побједе над фашизмом.

"У Бањалуци смо дијелили Георгијевске ленте и пропратне летке и очекујемо долазак младих у што већем броју јер желимо да у јавност оде слика јединства младих који су потомци оба антифашистичка покрета – Југословенске војске у отаџбини и Народноослободилачког покрета", рекао је Аљетић Срни.

Он је напоменуо да млади Уједињене Српске од свог оснивања организују догађаје попут панел-дискусија, предавања истакнутих појединаца и спортских турнира, на којима окупљају младе из различитих политичких организација и удружења грађана.

"Неопходно је међусобну сарадњу подићи на виши ниво и заједничким иницијативама утицати на промјене које желимо видјети у друштву", рекао је Аљетић.

У Бањалуци се данас одржава централна манифестација поводом обиљежавања 9. маја – Дана побједе над фашизмом, у оквиру које је трећи пут организован марш "Бесмртног пука", који се одржава у више од 500 градова свијета.9 КОМЕНТАРА

 1. Овакав позив није био потребан нашим очевима из једног простог разлога,довољна је била љубав и истина да настане Република Српска.
  Окупациом Републике Српске од стране НАТО пакта и њихових у првом реду крајишких колаборациониста довезених на британском транспортеру на власт почела су убијања најбољих синова Републике Српске од Пала преко Бијељине до Угљевика а настављено је убијањем патриоте Републике Српске Милана Вукелића.
  Окупатори су се крунисали убиством Давида Драгичевића.
  И онда овакав позив?
  Свјесни да истина никада неће бити на њиховој страни данас траже од потомака убијених да им клекну и пруже подршку да на миру могу до краја опљачкати оно што се некада звало Република Српска, Република Српска која данас представља све оно против чега су се очеви борили.
  Битно је да народ српски полако али сигурно почиње да се буди,вапај оца којем су убили сина који јавно моли да му се омогући да отхрани унуке говори све.
  Тај заједнички строј никада нећете доживјети.

  1. Млађо,

   твоја осервација о крајишким издајницима може да пије воде, али да би била увјерљива мораш пучанству објаснити како то да су данас највећи подржаватељи лакташког издајника управо источнорепубликосрпска раја: Крајишник, стари Вучуревић, браћа Васић и многи други против који је ономад лакташки издајник дигао устанак на наговор мрских окупатора. Ових дана се прича да и Караџић преко кћерке шаље подршку лакташком издајнику.

   Ђе је ту логика?

  2. Калинић, А. Буха, да не набрајам даље јер ћу доћи доЦцика и Миће, а то је већ дневна политика.

  3. Симо,ти мора да се зезаш када питаш ђе је ту логика?.
   Момчило који је у Хагу завршио јер је више од било кога у Босанској Крајини био симбол систематске пљачке сопственог народа. Са таквим предзнањем и вјештинама постоји ли бољи човјек коме Момчило може предати своје тијело и ум?
   Држање сопственог народа у потпуној биједи и робовању само уз помоће тако једноставне приче како ће нас напасти „анам неки зли муслимани“ основни је занат човјека који је и на предизборним плакатима имао једноставну поруку “ ЈА ЗНАМ СА ЊИМА“.
   „Министар туризма Републике Хрватске“ који је са Алијагићима до сржи и на најсрамнији начин ојадио Републику Српску подржан од америчке струје ОХР-а обична је битанга које ће се продати свакоме коме је исти циљ:
   -потпуна пљачка и држање сопственог народа као таоца без будућности.
   Браћа Далтони,нисам сигуран на кога мислиш али ако је један од браће онај касапин што су му однијели врећу пара из куће логично је да такав човјек до краја искористи своје вјештине режима чије је основна нељудска порука свима који воле некажњену пљачку сопственог народа “ УКЛОПИ СЕ“.
   Доктор Калинић,нећемо правити циркус и објашњавати пучанству зашто баш он?!
   Нисам примјетио да Алексу водају ко мечку а морам рећи да би ми то искрено било жао гледати. Алекса Буха је уз Николу Кољевића ипак за мене симбол истинског неокрњеног патриотизма, људскости и поштења у мору комуниста и лопова који су уништили Републику Српску.

   Симо,морам ти рећи да ми је драго да си се вратио на Фронтал.
   Пита ме раја шта има на фронталу а ја одговарам у шали да нема ништа а ни Симе како је кренула кампања против тебе.
   Не знам има ли билборд у твоме граду али у Брчком су излијепили пар билборда на којима отприлке пише:
   „Зову те Ороз,Хорко,Пјетлић,Браћала,..
   Како се ти зовеш“

 2. Наравно, ако се прославља побједа над нацистима и фашистима у Другом свјетском рату онда треба објединити оба српска антинацистичка и антифашистича покрета. Неспорно је да су, за српску несрећу, постојала два антифашистичка и антинацистичка покрета. Такође, неспорно је да КПЈ, њен генерали секретар, ЦКЈ и Политбио КПЈ нису имали битну улогу у побједи над нацистичком Њемачком. Њихова најважнија улога била је да се освоји власт у земљи и да се Срби припадници и једног и другог покрета међусобно искрве на идеолошкој основи те да их што мање дочека ослобођење. Човјек који је био на челу званичне државне војске ЈВуО,а не партијске војске, генерал Михаиловић је без икакве сумње антинациста и антифашиста. Нико прије, ни после њега, а он је 20. априла 1941. године, кад је земља падала у ропство и кад су несрећни потписали капитулацију, те кад је руководство КПЈ, све до једног, подржавало споразум Рибентроп-Молотов, изјавио “не признајем капитулацију“, “та реч не постоји у српском језику“. Да не говоримо о четворогодишњој борби против ЈВуО непријатеља.Треба одбацити комунистичке лажи о ЈВуО и држати се провјерених историјских чињеница, што значи да ЈВуО, у сличним прославама, треба дати мјесто и улогу које јој по несумњивим историјским заслугама припадају.

  1. Типично шешељевско-штетичинско прављење вересије од готовог. Не сери!

   9. јануар је тачно оно што треба бити. Дан када су Срби прогласили своју аутономију у БиХ, темељену на праву конститутивног народа, пред намјером пробуђеног усташтва (које су тада заједнички пропагирали и католички и муслимански политички прваци) да Србе у БиХ сведу на националну мањину.

   То је једина аутономија на свијету која је призната, осим уставом, и међународним споразумом.

   Остале аутономије су записане само у уставима држава.