Али Хамад протјеран из БиХ

САРАЈЕВО – Бивши официр Ал Каиде Али Хамад данас је протјеран из БиХ у родни Бахреин, рекао је директор Службе за послове са странцима Драган Мектић. "Али Хамад ће у пратњи службеника Службе за послове са странцима БиХ бити доведен до Бахреина", рекао је Мектић. За свједочење Али Хамада, бившег припадника одреда "Ел муџахедин", једно […]

понедељак, март 30, 2009 / 21:58

САРАЈЕВО – Бивши официр Ал Каиде Али Хамад данас је протјеран из БиХ у родни Бахреин, рекао је директор Службе за послове са странцима Драган Мектић.

"Али Хамад ће у пратњи службеника Службе за послове са странцима БиХ бити доведен до Бахреина", рекао је Мектић.

За свједочење Али Хамада, бившег припадника одреда "Ел муџахедин", једно вријеме било је заинтересовано Тужилаштво за ратне злочине Србије.

Хамад је крајем прошле године, посредством свог адвоката Душана Томића, тражио могућност да привремено буде примљен у Србију.

Овај Бахреинац је од 30. децембра 2008. године био у Имиграционом прихватном центру, под надзором Службе за послове са странцима, након што је одслужио казну затвора од 12 година у Зеници.

Али Хамад свједочио је пред Хашким трибуналом у поступку против генерала Расима Делића, бившег команданта Армије БиХ, који се терети на основу командне одговорности за убиство, окрутно поступање и силовање заробљених хрватских и српских војника и цивила у БиХ.

Хамад је говорио и о убиству Хрвата у Гучој Гори, страдању новинарске екипе Би-Би-Сија, злочинима током војне операције у Возући.

Он је, заједно са Абу Јеменом и Зухаир Хандалом, 1998. године оптужен за терористички напад ауто-бомбом у Мостару, након чега је осуђен на 12 година робије.

Али Ахмед али Хамад је током боравка у затвору написао и књигу "У мрежи зла – међународни тероризам и Ал Каида", у којој детаљно објашњава како је постао официр злогласне међународне терористичке организације.

Можемо само претпоставити какав дочек Ал Каида припрема аутору књиге која носи овакав наслов, а који је уз то и њен бивши члан, данас покајник.
Уколико узмемо у обзир да је ријеч о човјеку, који је проговорио о свим злочинима које су починили муџахедини за вријеме посљедњег рата у БиХ, ствар постаје крајње јасна.
Поготово, уколико овај случај посматрамо из перспективе срамотне одлуке Уставног суда БиХ, по којој вођа радикалних исламиста у БиХ, Абу Хамза, остаје у Босни и Херцеговини.

Намеће се закључак, да уколико неко проговори о злочинима почињеним над небошњачким становништвом, бива кажњен одузимањем БиХ држављанства и протјеривањем у сигурну смрт. С друге стране, ако останете исламски фундаметалиста и радите на јачању радикалне исламске струје, бивате награђени останком у БиХ.

Са безочним објашњењем: "Заштита људских права"!?Оставите одговор