Ален Шеранић отвара пољопривредни симпозијум Агросим 2018

Министар науке и технологије Републике Српске Ален Шеранић отвориће сутра на Јахорини девети Међународни пољопривредни симпозијум „Агросим 2018“.

среда, 3 октобра, 2018 / 23:33

Симпозијум почиње од 14.00 часова у хотелу „Термаг“, а изјаве за новинаре планиране су непосредно прије почетка овог догађаја, најављено је из ресорног министарства.

Међународни пољопривредни симпозијум „Агросим 2018“, за који је пријављено више од 1.200 радова из 85 земаља, трајаће до недјеље, 7. октобра.

Главне тематске области на које ће бити фокусиран овогодишњи „Агросим“ су биљна производња, заштита биља и безбједност хране, органска пољопривреда, заштита животне средине и управљање природним ресурсима, сточарство, рурални развој и агроекономија, те шумарство и агрошумарство.

Организатори Међународног пољопривредног симпозијума „Агросим 2018“ су Универзитет у Источном Сарајеву са Пољопривредним факултетом, Универзитет у Београду, Пољопривредни Факултет и Медитерански агрономски институт у Барију у сарадњи са бројним универзитетима, асоцијацијама, центрима и институтима из цијелог свијета.

Прошлогодишњи „Агросим 2017“ је за четири дана трајања посјетило више од 1.200 учесника, а представљено је више од 1.300 радова из 85 земаља.Коментариши