Ален Исламовић улази у политику, платформа му је антимигрантска

Иако је послом везан за Загреб, пјевач Ален Исламовић се вратио у родни Бихаћ у којем ће у будућности проводити више времена и започети политички ангажман.

субота, 30 маја, 2020 / 12:25

Исламовић каже да је мотив добио тешкој мигрантскаћој кризи која овај град потреса већ неколико година.

– И док власт ћути и не предузима ништа, нови становници града на Уни преузимају улице и квартове, нападају грађане и пале њихову имовину. Лоше вијести годинама стижу из овог дијела БиХ, али конкретни кораци на разријешењу стања нису предузети. Када су прошле године у Бихаћу у хаустору мигранти претукли и исципеларили мог бубњара у мени је прорадио тај патриотски бунт. Мој бубњар ми је као син – наводи Исламовић.

И док надлежни стоје у стању резигнације, пјевач наводи да је одлучио да неће више бити нијеми посматрач брзог понирања његовог града у биједу и хаос, те ће основати независну листу са бившим министром привреде у Унско-санском кантону (УСК) и градоначелником Бихаћа Емџадом Галијашевићем.

– Страх за сигурност имовине приморала ме је као и многе становнике УСК Кантона да стражаримо или ангажујемо људе који ће да бдију над нашим кућама, фармама, викендицама… Бројни су они који годинама и деценијама раде у иностранству, а улажу у Крајину, гдје желе дочекати пензионерске дане. Данас, је њихова имовина и оставштина за дјецу и потомке угрожена, а најтеже је што људи осјећају страх, избјегавају да ходају улицама властитог града, срећу се са комшијама и пријатељима – поручује Исламовић.

Наводи да суграђанима жели помоћи тако што ће дићи свој глас, када већ актуелни градоначелник четири године ћути и чува своју фотељу, а Бишћане је препустио на милост и немилост странаца.

– Агресивна, храбра и политика брзог дјеловања се мора вратити на политичку сцену. Потребни су нам одлучни и добро организовани млади људи и привредници, који се не либе упирати прстом у све што није добро, али и који су спремни дати све од себе да се то лоше мијења. Такве људе ћу окупити око себе. То су људи који су у реалном сектору стекли новац и сигурност, а у политику улазе из искрених побуда да помогну, поведу грађане у бољу будућност, а не да отимају и краду њихов тешко стечени новац. Даћемо прилику и образованим и срчаним женама, које остављају трага у својој струци, али и спортистима, менаџерима… Имамо снаге да Бихаћ дигнемо на ноге, ријешимо проблем миграната, доведемо нове инвестиције у град, репарирамо спортске терене и дворане, вратимо туризам у национални парк “Уна”, оживимо културну сцену кроз фестивале и концерте, да Бишћане и Бишћанке вратимо на улице града, да буду поносни на свој град, а то ће бити најважнији програм – додаје Исламовић.

Политички ангажман, како каже, неће значити паузу у музичком дјеловању. Ален наставља рад на новом албуму, који планира објавити најесен.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *