Александар Врањеш нови амбасадор у Хрватској, примио га Вишковић

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговараo je данас, у свом кабинету, са новоименованим амбасадором БиХ у Републици Хрватској Александром Врањешом.

уторак, 3 септембра, 2019 / 12:14

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да је једно од најважнијих питања за Републику Српску намјера Хрватске да одлаже радиоактивни отпад  на локалитету Трговске горе, истакавши да је неприхватљиво да се одлагалиште гради уз границу са БиХ, у непосредној близини ријеке Уне и општине Нови Град.

Премијер Вишковић упознао је амбасадора Врањеша да Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске спроводи активности на проглашењу Парка природе „Уна“, што је још један разлог да је одлагалиште радиоактивног отпада на овом подручју неприхватљиво.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и новоименовани амбасадор БиХ у Републици Хрватској Александар Врањеш разговарали су и о почетку изградње моста на Сави у Градишци, као и о даљњим активностима које слиједе у вези са изградњом граничног прелаза и приступних путева уз будући мост.

Премијер Вишковић је током састанка нагласио и важност привредне сарадње, те значајан ниво извоза у Републику Хрватску који остварују наши привредници.

Амбасадор Врањеш је истакао да ће у његовом мандату један од циљева бити и јачање економске дипломатије.Оставите одговор