Албина Терзић злостављала српске логораше

Албина Терзић звана Нина била је припадник злогласног „Зденкиног вода“ у саставу ХВО-а и активно је учествовала у батинању и сексуалном злостављању српских заточеника у основној школи у Оџаку 1992. године, кажу бивши српски логораши из овог града. Некадашњи српски логораши причају како је Терзићева, за коју је Тужилаштво БиХ предложило одређивање мјера забране, насумично […]

четвртак, април 28, 2011 / 11:37

Албина Терзић звана Нина била је припадник злогласног „Зденкиног вода“ у саставу ХВО-а и активно је учествовала у батинању и сексуалном злостављању српских заточеника у основној школи у Оџаку 1992. године, кажу бивши српски логораши из овог града.

Некадашњи српски логораши причају како је Терзићева, за коју је Тужилаштво БиХ предложило одређивање мјера забране, насумично одређивала који ће од затвореника добити батине или бити сексусално злостављан.

"Понашала се веома бахато. Тукла нас је, шамарала, присуствовала сексуалним злостављањима затвореника. Тјерала нас је да у ставу `мирно` пјевамо усташке пјесме", испричао је Срни један од затвореника који је преживио страхоте у оџачкој основној школи.

Према његовим наводима, Терзићева је често била у групи са Адисом Мехић-Хоџић и још једним припадником "Зденкиног вода" који је познат по надимку Кеса. Заједно су, наводи, шетали пса догу између српских затвореника који су морали мирно да стоје и пјевају они што им се нареди.

Терзићева је радила као службеник на шалтеру у пошти у Оџаку, гдје су је и препознале неке од њених жртава.

Тужилаштво БиХ предложило је Суду БиХ одређивање мјера забране за Терзићеву, која се сумњичи за ратне злочине у Оџаку, због, како је објаснила тужилац Божидарка Додик, опасности од бјекства.

"Осумњичена има држављанство и путну исправу Хрватске и с обзиром да је тек сада постала свјесна тежине оптужби, постоји бојазан од бјекства", рекла је Додик.

Тужилаштво БиХ сумњичи Терзићеву да је починила ратне злочине над цивилним становништвом српске националности у основној школи у Оџаку. Осумњичена је за нечовјечно поступање према цивилима током 1992. године.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *