Албанци бојкотовали рад парламента Македоније

Македонски парламент одложио је за данас најављен избор предсједника Државне изборне комисије јер владајућа већина није обезбиједила двотрећински већину. На данашњу сједницу нису дошли посланици владајуће странке Албанаца ДУИ Алија Ахметија, због бојкота избора гувернера Народне банке Македоније, а пошто се не слажу са приједлогом предсједника Македоније. Посланици ВМРО-ДПМНЕ су данас изабрали за новог гувернера […]

среда, 16 марта, 2011 / 20:33

Македонски парламент одложио је за данас најављен избор предсједника Државне изборне комисије јер владајућа већина није обезбиједила двотрећински већину.

На данашњу сједницу нису дошли посланици владајуће странке Албанаца ДУИ Алија Ахметија, због бојкота избора гувернера Народне банке Македоније, а пошто се не слажу са приједлогом предсједника Македоније.

Посланици ВМРО-ДПМНЕ су данас изабрали за новог гувернера Димитра Богова.

Посланици ДУИ су се изјаснили да неће гласати за Богова јер, како су навели, предсједник Македоније Ђорђе Иванов предложио је свог кандидата без претходних консултација са политичким странкама.

Према незваничним сазнањима медија, ДУИ је имала свог фаворита, актуелног министра за економију Фатмира Бесимија, из редова те странке македонских Албанаца.

Избор гувернера централне банке био је на дневном реду исте сједнице као и избор предсједника Државне изборне комисије, који је одложен за петак.