Албанац убио два америчка војника

Двадесетједногодишњи Ариф Ука из Косовске Митровице убио је данас у Франкфурту двојицу припадника америчког ратног ваздухопловства, а двојицу је ранио. Нападач је савладан и приведен, али мотиви напада још нису познати. Косовски министар унутрашњих послова Бајрам Реџепи потврдио је да је Ука са Косова и да се сада покушава утврдити због чега је изведен напад […]

среда, март 2, 2011 / 22:49

Двадесетједногодишњи Ариф Ука из Косовске Митровице убио је данас у Франкфурту двојицу припадника америчког ратног ваздухопловства, а двојицу је ранио. Нападач је савладан и приведен, али мотиви напада још нису познати.

Косовски министар унутрашњих послова Бајрам Реџепи потврдио је да је Ука са Косова и да се сада покушава утврдити због чега је изведен напад и да ли је то дио неке организоване акције.

 

Имена настрадалих биће објављена 24 часа након што њихова родбина буде званично обавијештена о овом догађају.

Борис Рејн, министар унутрашњих послова државе Хесен, изјавио је да је нападач користио пиштољ, те да је био наоружан и ножем.

Повријеђени су пребачени у локалну болницу, али за сада нема информација о њиховом стању.

На мјесто напада изашли су њемачка полиција и ватрогасци, али није уочено присуство припадника војске САД.

Привремена Влада Косова данас је на ванредној сједници најоштрије осудила ово убиство и изразила најдубље саучешће породицама, америчком народу, америчкој војсци и Влади САД.

У саопштењу се истиче да људи са Косова остају солидарни у овом тешком тренутку уз Америчку амбасаду у Приштини, убијеђени да ће актери овог монструозног акта бити приведени правди и добити заслужену казну.

Предсједник САД Барак Обама изјавио је вечерас да је "тужан и бијесан" због оружаног напада на аеродрому у Франкфурту у којем су убијена двојица припадника америчког ваздухопловства, а двојица рањена.

Обама се неочекивано појавио пред новинарима у Бијелој кући и рекао да ће Америка уложити све напоре да би разјаснила све околности овог догађаја.

Он је додао да ће Вашингтон сарађивати са њемачким властима како би сви одговорни за овај напад били изведени пред лице правде.

Њемачка канцеларка Ангела Меркел у Берлину је рекла новинарима да ће држава спровести детаљну истрагу о овом догађају и изразила саучешће породицама и пријатељима жртава.

У Њемачкој је стациониран велики број америчких војника, од којих многи у војној бази Рамштајн, недалеко од Франкфурта.0 КОМЕНТАРА

  1. Ето вам ваши крвави долари Амери. Милосрдн и анђео? У ратама ће вам изаћи на нос наредних година, молићете Србију да поново преузме Косово и да га се ријешите, ебем ли вам мајку глупу, коме сте хтјели дати независност..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *