Ал-Шабаб појео крваву пицу у Могадишу

Сомалијски војници окончали су рано јутрос опсаду популарне пицерије у главном граду земље Могадишу коју су цијелу ноћ држали припадници исламске екстремистичке групе Ал-Шабаб. Војници су извели јутрос преживјеле из зграде ресторана Пица Хаус, а повријеђене су у болницу одвезла кола хитне помоћи. Војници су током ноћи опколили зграду ресторана, неутрализовали нападаче и потом ушли […]

четвртак, јун 15, 2017 / 10:20

Сомалијски војници окончали су рано јутрос опсаду популарне пицерије у главном граду земље Могадишу коју су цијелу ноћ држали припадници исламске екстремистичке групе Ал-Шабаб.

Војници су извели јутрос преживјеле из зграде ресторана Пица Хаус, а повријеђене су у болницу одвезла кола хитне помоћи.

Војници су током ноћи опколили зграду ресторана, неутрализовали нападаче и потом ушли у приземље зграде. Свих пет нападача је убијено, и послије зоре војници су успјели да обезбиједе зграду, рекао је високи сомалијски полицијски званичник Мохамед Хусеин.

Он је рекао да је акција заузимања ресторана била успорена због ноћи и да су чекали јутро да крену у одлучну операцију.Кровови су одлетјели са ресторана Пица Хаус и околних зграда од снажних експлозија.

Страхује се да има велики број настрадалих у нападу на ту популарну пицерију.

Полиција је раније саопштила да су у ресторану нађена тијела пет девојчица за које се вјерује да су их екстремисти убили. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *