Aктивиран Европски стабилизациони механизам

У Луксембургу је данас на састанку министара финансија званично активиран фонд помоћи ЕУ економијама и банкама у проблемима под називом Европски стабилизациони механизам, са капацитетом позајмљивања од 500 милијарди евра. Европским стабилизационим механизмом, новом агенцијом ЕУ, предсједаваће Жан Клод Јункер, премијер Луксембурга и предсједавајући еврогрупе. Покретање овог механизма "представља историјску прекретницу у обликовању будућности монетарне […]

понедељак, октобар 8, 2012 / 20:11

У Луксембургу је данас на састанку министара финансија званично активиран фонд помоћи ЕУ економијама и банкама у проблемима под називом Европски стабилизациони механизам, са капацитетом позајмљивања од 500 милијарди евра.

Европским стабилизационим механизмом, новом агенцијом ЕУ, предсједаваће Жан Клод Јункер, премијер Луксембурга и предсједавајући еврогрупе.

Покретање овог механизма "представља историјску прекретницу у обликовању будућности монетарне уније", рекао је Јункер након инаугуралног састанка министара финансија еврозоне.

Земље ће почети са уплатам у Фонд ове седмице.

Шеф ЕУ за финансијске послове Оли Рен рекао је раније да је „мање песимиста“ за будућност евра, него што је био почетком године.

Рен је рекао да су способности ЕУ да одговори на кризу која погађа еврозону много боље него прије двије године.

Он је поздравио данашње покретање Европског стабилизационог механизма.

"Имамо довољно изазова у Европи. Нико није расположен за забаву, али ја сам сада мање песимиста у вези са будућношћу еврозоне“, рекао је Рен пред састанак министара финансијаОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *