Ако вас занима докле се стигло са аутопутем Бања Лука – Бијељина

Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић састала се у свом кабинету са представницима ЈП Аутопутеви Републике Српске, Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове те представницима Института за грађевинарство – ИГ Бања Лука, који је носилац израде Плана парцелације за ауто-пут и гасовод дионице Вукосавље-Брчко и Брчко-Бијељина-Рача, с циљем да се динамика израде овог планског акта убрза и у што краћем року нађе у Народној скупштини Републике Српске на усвајању.

уторак, 3 септембра, 2019 / 12:39

Као носилац припреме Плана парцелације, министар Голић је подсјетила да ова два стратешка пројекта представљају линијску инфраструктуру од великог значаја за Српску и захтијевала максималан ангажман и посвећеност свих учесника у изради тог плана.

Министар Голић је, у складу са својим овлашћењима, захтијевала да Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове, у што краћем року, достави преосталу потребну документацију ИГ Бања Лука, који је дужан да Нацрт плана парцелације за ауто-пут и гасовод дионице Вукосавље-Брчко и Брчко-Бијељина-Рача, заврши у наредних десет дана, након чега се овај плански акт ставља на јавни увид, по чијем окончању слиједи израда коначне верзије Плана парцелације, коју усваја Народна скупштина Републике Српске.

"Дионица Вукосавље-Брчко и Брчко-Бијељина-Рача на будућем аутои-путу Београд – Сарајево у овом тренутку има приоритет, јер је Република Србија већ започела конкретне активности на изградњи дионице Сремска Рача-Кузмин. Такође, Измјенама и допунама Просторног плана Српске до 2025. године изградњи магистралног гасовода од Бијељине до Новог Града дат је статус националног пројекта од стратешког интереса, и зато тражимо максималну посвећеност у свим фазама реализације ових стратешких циљева Српске", нагласила је министар Сребренка Голић.