Ако сте у Бечу, навратите на промоцију Предрага Бјелошевића

И ове, 2018. године, Удружење Ријеч-Боја-Тон настоји да и даље шири бечка литерарна догађања. До прије неколико година појединачно су промовисали нове књиге (збирке пјесама и прозна дјела) многих аутора који живе у Аустрији, а вуку коријене са Балкана.

четвртак, новембар 1, 2018 / 17:58

Ти аутори често немају прилику да презентују и издају своја литерарна дјела у отаџбини, па су дошли на идеју да убудуће сваке године позову по једног признатог књижевника са Балкана како би се умјетнике из Аустрије на неки начин приближио литерарној сцени у отаџбини.

Ове године позвали смо уметника из Бањалуке, писца Предрага Бјелошевића. Предраг Бјелошевић је носилац највећих литерарних признања и значајних награда у земљи и иностранству, превођен је и препјеваван на више страних језика. Његова умјетничка способност и добри контакти биће од великог значаја за умјетнике из Аустрије. Предраг Бјелошевић, магистар луткарства, живи у Бањалуци у својству професионалног писца. Дуги низ година био је директор Дјечијег позоришта Републике Српске, предсједник је Удружења књижевника Републике Српске и главни уредник њихове издавачке дјелатности.

Поетски фестивал одржаће се у Галерији Хајнрих у Бечу у петак 02. новембра 2018. године, са почетком у 19 часова. О дјелу Предрага Бјелошевића говориће литерарни критичар проф. Марко Паовица који живи и ради у Бечу, а посебан нагласак биће на књигама поезије Кардиогрм бјекства; Снивачима, из несна, те на књизи поезије за дјецу Коврџава тачка.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *