Ако, онда: Мазалица сматра да захтјев за пребројавањем гласова, условно, треба посматрати као непријатељски чин

Ако поновно бројање гласова за предсједника Републике Српске не покаже велике разлике у резултатима, онда захтјеве опозиције за понављањем избора треба посматрати искључиво као непријатељски чин према Српској, јер би то успорило процес формирања власти и рјешавања важних проблема који чекају, сматра народни посланик из СНСД-а Срђан Мазалица.

среда, 19 октобра, 2022 / 17:24

Мазалица је нагласио да је понављање избора за предсједника Српске од почетка циљ опозиције, те да су то, вјероватно, испланирали и у самој изборној ноћи кад су видјели прве резултате који им нису ишли у корист.

"Сва ујдурма око незаконитог поновног контролног бројања има за циљ понављање избора и опструкцију спровођења изборних резултата и формирања власти у Српској", нагласио је Мазалица у изјави за Срну.

Коментаришући изјаву предсједника "Листе за правду и ред" Небојше Вукановића да је "једина нормална казна забранити СНСД", Мазалица каже да би Вукановић, изгледа, највише волио да забрани право гласа бирачима СНСД-а.

"Можда Вукановић позива и Нијемца Кристијана Шмита да тај посао уради за њега, пошто он, као ни читава опозиција, не могу да побиједе СНСД са наших 220.000 бирача", нагласио је Мазалица.

Он сматра да Вукановић Српску враћа и у средњи вијек и турски период, кад су постојали више и мање вриједни грађани, као што сада мисли да требају више и мање вриједни бирачи.

"СНСД је народна странка која добија повјерење грађана управо зато што слуша народ и артикулише његове интересе. Забранити СНСД значи забранити вољу грађана, народне интересе и демократију у Републици Српској", нагласио је Мазалица.

Лидер СДС-а Мирко Шаровић изјавио је на ФТВ да вјерује да ће неправилности у изборном процесу довести до новог гласања, те да је предсједник СНСД-а Милорад Додик сметња Републици Српској, БиХ и региону због чега се нада да ће "брзо отићи".