Aкција министарства: "Поклони књигу, помози другу"

БАЊА ЛУКА – Министарство просвјете и културе Републике Српске позвало је данас све ученике основних и средњих школа у РС да се укључе у акцију "Поклони књигу, помози другу" и да своје прошлогодишње уџбенике поклоне млађим колегама. "Циљ ове хумане акције коју је Министарство просвјете и културе РС покренуло у мају јесте да заједно са […]

петак, 14 августа, 2009 / 09:48

БАЊА ЛУКА – Министарство просвјете и културе Републике Српске позвало је данас све ученике основних и средњих школа у РС да се укључе у акцију "Поклони књигу, помози другу" и да своје прошлогодишње уџбенике поклоне млађим колегама.

"Циљ ове хумане акције коју је Министарство просвјете и културе РС покренуло у мају јесте да заједно са школама обезбиједи уџбенике и оним ученицима чији родитељи нису у могућности да их купе у књижарама", наводи се у саопштењу овог министарства.

У саопштењу се додаје да ће једну основну и једну средњу школу у којима буде прикупљено највише уџбеника, Министарство наградити опремањем информатичког кабинета.

Министарство просвјете и културе РС и предстојеће школске године обезбиједиће бесплатне уџбенике за све ученике првог и другог разреда основне школе.

За уџбенике за око 11 000 првачића и 10 830 ученика другог разреда који ће их дочекати на клупи првог школског дана Министарство издвојило 758 хиљада марака.

Имајући у виду тренутну економску ситуацију, Министарство просвјете и културе позива родитеље да купују само обавезне уџбенике а од школа тражи да се у настави користе само уџбеници и литература наведена у каталогу уџбеника као обавезна.