Акција Француза у Малију кошта више од 100 милиона евра

Француска војна интервенција у Малију је од средине јануара већ коштала нешто више од 100 милиона евра, рекао је министар одбране Жан-Ив Ле Дриан. Он је за РТЛ изјавио да ће цифре бити објављене пред финансијском комисијом Народне скупштине, која се обавјештава сваке седмице о развоју конфликта, пренијели су француски медији. Ле Дриан је, између […]

уторак, 26 фебруара, 2013 / 14:54

Француска војна интервенција у Малију је од средине јануара већ коштала нешто више од 100 милиона евра, рекао је министар одбране Жан-Ив Ле Дриан.

Он је за РТЛ изјавио да ће цифре бити објављене пред финансијском комисијом Народне скупштине, која се обавјештава сваке седмице о развоју конфликта, пренијели су француски медији.

Ле Дриан је, између осталог, потврдио да је током сукоба у Малију између француских снага и оружаних исламистичких група страдало много џихадиста. Он је одбио да изнесе прецизнији биланс жртава, наводећи само да се ради о „значајном” броју.

Два америчка сенатора, који су недавно посјетили Мали, позвала су у понедељак Француску да остане војно ангажована у Малију након марта, због неспремности афричких контигената позваних да преузму бригу о безбједности.