Ајановић: СДП и СДА угрожавају цјеловитост БиХ

САРАЈЕВО – Владајући политичари из Федерације БиХ, посебно СДП и СДА, својом грамзивошћу за функционерским фотељама, али и неспособношћу да формирају власт угрожавају цјеловитост БиХ, сматра предсједник Босанске странке, Мирнес Ајановић. Он је истакао да због терета којег ствара безвлашће, ове федералне странке стварају политички простор Републици Српској за "истицање немогућности адекватног функционисања ФБиХ". "Поред […]

четвртак, фебруар 24, 2011 / 12:21

САРАЈЕВО – Владајући политичари из Федерације БиХ, посебно СДП и СДА, својом грамзивошћу за функционерским фотељама, али и неспособношћу да формирају власт угрожавају цјеловитост БиХ, сматра предсједник Босанске странке, Мирнес Ајановић.

Он је истакао да због терета којег ствара безвлашће, ове федералне странке стварају политички простор Републици Српској за "истицање немогућности адекватног функционисања ФБиХ".

"Поред околности да црвено-зелену коалицију нимало не интересују поскупљења хране, горива, електричне енергије и свих комуналних услуга, изразита је срамота за презадовољне изборне побједнике Златка Лагумџију и Сулејмана Тихића да је Република Српска успоставила све институције власти и да испуњава обавезе наметнуте пресудом Европског суда за људска права у Стразбуру о равноправности грађана у БиХ", истакао је Ајановић у саопштењу.

Он је нагласио да је утврђивање Нацрта амандмана за измјену Устава РС с циљем успостављања равноправности грађана политички шамар свим владајућим странкама у Федерацији БиХ, али и њиховим политичким сателитима, којима је "крајњи политички домашај да служе грчевитој борби за што бољу подјелу изборног плијена".Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *