Aхметовић се не осјећа одговорним

Министар безбједности БиХ Садик Ахметовић изјавио је да се не осјећа одговорним што је дошло до терористичког напада на америчку Амбасаду у Сарајеву, али да, с обзиром на функцију коју обавља у ланцу надлежности, не би бјежао од ње, уколико буде утврђена. Он је рекао да би волио да му се каже гдје су његови […]

петак, 4 новембра, 2011 / 08:26

Министар безбједности БиХ Садик Ахметовић изјавио је да се не осјећа одговорним што је дошло до терористичког напада на америчку Амбасаду у Сарајеву, али да, с обзиром на функцију коју обавља у ланцу надлежности, не би бјежао од ње, уколико буде утврђена.

Он је рекао да би волио да му се каже гдје су његови пропусти, па да се онда са аргументима разговара о његовој евентуалној оставци. Чињеницу да га људи сматрају најодговорнијим због посљедњег терористичког напада у Сарајеву, Ахметовић је оцијенио да је то ствар њихове, како је рекао, необавјештености.

Ахметовић је негирао да је у овом случају заказао комплетан систем безбједности БиХ. "Свједоци смо да пуно развијеније земље имају великих проблема када је упитању тероризам, с обзиром да се ради о горућем глобалном проблему од којег није изузета ниједна земља, па ни БиХ, те да и пуно организованији системи имају сличне или исте проблеме када је у питању тероризам", рекао је Ахметовић синоћ за БН телевизију.

Он сматра да је најбољи начин супротстављања тероризму његова превенција и јак и функционалан систем безбједности. Према његовим ријечима, тероризам јесте проблем БиХ, али га не треба предимензионирати ни потцијенити, већ га треба препустити безбједносним структурама, које би требало да утврде листу особа које су пријетња по безбједност.

Он је истакао да у борби против тероризма мора постојати регионална, евентуално и шира сарадња, а да је посебно битна сарадња БиХ, Србије, Македоније и Црне Горе у борби против ове опасности.

Ахметовић није желио коментарисати рад Обавјештајно-безбједносне агенције /ОБА/ и критике које су на њен рачун упутили бројни аналитичари, јер ова агенција, како је рекао, није у надлежности његовог министарства.

Он сматра да је вехабија Мевлид Јашаревић, који је извршио напад на америчку Амбасаду у Сарајеву, ненормална особа, јер, како је рекао, нормална особа не може узети пушку и пуцати насумице по граду. "Ја га не могу назвати нормалним", каже Ахметовић.

Према његовом мишљењу, вјероватно постоји веза муџахедина и вехабија, јер је њиховим доласком у БиХ 1993. године дошло и до појаве вехабистичког покрета у БиХ. Ахметовић није желио да одговори ко стоји иза вехабијског покрета у БиХ, тврдећи да је перцепција људи да лидер Странке за БиХ Харис Силајџић и бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговића подржавају вехабијски покрет погрешна. "То је погрешна перцепција људи и њу треба мијењати", тврди Ахметовић.0 КОМЕНТАРА

  1. „Он сматра да је вехабија Мевлид Јашаревић, који је извршио напад на америчку Амбасаду у Сарајеву, ненормална особа, јер, како је рекао, нормална особа не може узети пушку и пуцати насумице по граду. „Ја га не могу назвати нормалним“, каже Ахметовић.“

    Слажем се да није нормална особа! Исто тако није нормална особа која опаше бомбу око себе и активира је у маси народа. А све то за вјеру, ислам. Што можемо закључити да комплетан ислам није нормалан! То је нека ђавоља вјера и требате се оканити тога. Не знам шта би овим Србима који се сада представљају као бошњаци (бошњаци, утјерам им мајци) да прихвате ту будалаштињу од вјере.

  2. јбг њима ислам забрањује да једу свињетину, забрањује ово, оно, трт, мрт,…а овамо алах им дозвољава да масакрирају голоруког човјека Гадафија исто исламца ко и они? Да разносе експлозивом људе око себе на улицама? па јбт, алах, ислам, муахмед,..све је то обична врећа гована иза којих се крију арапски фашистички циљеви и интереси.