Агробанка почиње са радом у РС

БАЊА ЛУКА – Скупштина акционара Пољопривредне банке Агробанке из Београда донијела је одлуку о оснивању Агробанке у Бањој Луци. Оснивачи Агробанке у Бањој Луци биће ова београдска банка која ће бити власник 80 одсто акција, а Инвестиционо развојна банка Републике Српске (РС) имаће 20 одсто власништва у новој банци. Оснивачки капитал банке је десет милиона […]

петак, октобар 8, 2010 / 10:27

БАЊА ЛУКА – Скупштина акционара Пољопривредне банке Агробанке из Београда донијела је одлуку о оснивању Агробанке у Бањој Луци.

Оснивачи Агробанке у Бањој Луци биће ова београдска банка која ће бити власник 80 одсто акција, а Инвестиционо развојна банка Републике Српске (РС) имаће 20 одсто власништва у новој банци.

Оснивачки капитал банке је десет милиона евра, од чега ће Агробанка обезбиједити осам милиона евра. У овој банци су задовољни што ће им Влада РС бити партнер у новој банци која се оснива у Бањалуци.

"Агробанка Бања Лука радиће на тржишту Српске и БиХ као комерцијална банка која ће обављати све врсте банкарских послова и биће отворена за рад са привредом и грађанима, а посебан акценат је стављен на кредитирање пољопривредне дјелатности", рекао је предсједник Извршног одбора Агробанке Душан Антонић јуче на ванредној сједници Скупштине акционара.

Портпарол Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде РС Бојан Кецман рекао је да ће оснивање ове банке у РС додатно допринијети стабилизацији аграрног сектора Српске.

Министар финансија РС Александар Џомбић рекао је раније да је Агробанка веома успјешна у Србији, са укупним билансном сумом од 650 милиона евра, те да би у Српској требало да почне да ради наредне године.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *