Агенција за статистику БиХ: Однос цијена мај – јун 2011

Потрошачке цијене у БиХ у јуну мање су за 0,5 одсто него у мају, подаци су Агенције за статистику БиХ. Посматрано по одјељцима према намјени потрошње, цијене хране и безалкохолних пића у јуну ниже су за 1,1 одсто него у мају, док су цијене превоза ниже за 0,9 одсто. Највећи раст цијена од 0,3 одсто […]

среда, 27 јула, 2011 / 10:08

Потрошачке цијене у БиХ у јуну мање су за 0,5 одсто него у мају, подаци су Агенције за статистику БиХ.

Посматрано по одјељцима према намјени потрошње, цијене хране и безалкохолних пића у јуну ниже су за 1,1 одсто него у мају, док су цијене превоза ниже за 0,9 одсто.

Највећи раст цијена од 0,3 одсто био је у одјељку "становање, вода, електрична енергија, гас и други енергенти". Алкохолна пића и дуван, намјештај, апарати за домаћинство и редовно одржавање куће, те рекреација и култура поскупјели су за 0,1 одсто.

У БиХ су јуну ове године, у односу на исти мјесец прошле, цијене алкохолних пића и дувана порасле за 8,4 одсто, хране и безалкохолних пића за 7,2 одсто, превоза за 6,8 одсто, комуникација за 5,4 одсто, становања, воде, електричне енергије, гаса и других енергента за 1,6 одсто, те намјештаја, апарата за домаћинство и редовног одржавања куће за 0,9 одсто.