Афромерика: Републиканци већ мисле да након Трампа одговоре црнцем као кандидатом за предсједника

Ррепубликански сенатор Тим Скот /55/, који тврди да САД нису расистичка држава, могао би бити један од кандидата за предсједника САД, наводе америчке телевизијске мреже. Главна квалификација у новом тренду гдје су бијелци означени као тлачитељи – то што је црне боје коже.

понедељак, 17 маја, 2021 / 12:43

"Прије 100 година дјеца су у учионицама учила да је боја њихове коже најважнија карактеристика. Ако су изгледали на један начин, били су инфериорни. Данас дјецу уче да их боја њихове коже опет дефинише и да, ако изгледају на одређен начин /бијелци/, то значи да су тлачитељи", сматра Скот.

Он осуђује "теорију расе", која се користи све чешће у америчким школама и која прави подјелу на "тлачитеље" и "потлачене", најчешће према боји коже.

Његови ставови изазвали су велике похвале међу републиканцима.

С друге стране, Скот је од великог дијела Демократске странке доживио критике, које су на интернету прерасле у увреде означавајући га као "издајника своје расе".

Бивши амерички лидер Доналд Трамп и даље има највећу подршку међу републиканцима и многи вјерују да ће се 2024. године поново кандидовати за предсједника САД.