Жељко Свитлица

Афлатоксинска реконструкција Владе

Урадио сам то и прије него што су недавно савјетовали: изрезао саламу на колутиће и убацио је у таву да се пече.

четвртак, фебруар 21, 2013 / 10:29

И пустила је воду – кажу да је то знак да не ваља ништа – а богами пустила је и неке мирисе који су иначе добро упаковани у омот и појачиваче укуса. Све док се не стави на ватру.

Цурило је тако на све стране и из заједничког свежња Републике Српске, што нас је довело до наглог пораста температуре, те цурења информација и смрада који постаје несносан и неукусан, међу онима који једу са исте трпезе.

Постоји прегршт метафора којима се може похулити по домаћим политичарима, али питање свих питања је: Да ли ће нови министри пити млијеко и које?

Ако минстар Миловановић више не буде министар, да ли ће његов насљедник моћи ишта урадити поводом службеника којима он ништа не може? Да ли ће одговарати за штету нанесену Републици?

То што се убједљиво најчешће и најжешће бавимо политичарима – њиховим именима, позицијама и изговореним ријечима – доказ је дубине блата у којем се налазимо. Поред нас понекад пропливају и неки који се баве "стварним стварима", али ми их не примјећујемо.

Прољеће и завјера против Додика већ је заборављена, у главни ток информација улетјела је прича о реконструкцији Владе РС.

У причи и наранџастој револуцији у РС, недостајало је само једно: маса која ће изаћи на улицу и коју ће онда неко контролисати и усмјерити у рушење Додика.

У причи о реконструкцији Владе такође недостаје исти фактор: народ.

Али постоји тај "фактор" и жив је. Он је у својој причи: испред тв екрана из тродјелног оброка од дневника из вечерњих кухиња кусао још један тањир порције политичких играрија.

За овај текст сам кришом вршио истраживања о том "фактору", највише сједећи са њим по јануарским славама, и закључио сам, на своје велико чуђење, како сви ти људи нису стигли да испрате, нпр. генезу предлагања заједничког кандидата опозиције у Бањој Луци на прошлим локалним изборима. Такође, можда је тек неки од њих начуо да ће се ујединити НДС, ДП или шта се дешава са Миланком Михалицом, када се и зашто Крсмановић одвојио од Ђокића те кога је Рајко Васић прозвао у јучерашњој колумни.

Па они не знају ко је Рајко Васић!

Међутим, они се помало брину да ли је ово млијеко стварно штетно? Као прво, да ли се каже "алфатоксин" или "афлатоксин"?

Биће сад реконструкција Владе, па ће ваљда неко то ријешити.

"А што се тиче саламе и млијека, све ти је то исто. Немаш се шта бринути, нити пробирати", каже један човјек.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор