Аерофлот не лети више за Сирију због слабог интересовања

Водећа руска авиокомпанија „Аерофлот“ суспендовала је од данас све летове ка Сирији гдје трају сукоби снага режима предсједника Башара ал Асада и опозиције. Према ријечима портпарола компаније одлука о прекиду саобраћаја са Сиријом донесена је због слабог интересовања због интензивнијих сукоба у овој земљи. Крајем јула авиони на линији Дамаск – Москва били су готово […]

понедељак, 6 августа, 2012 / 07:08

Водећа руска авиокомпанија „Аерофлот“ суспендовала је од данас све летове ка Сирији гдје трају сукоби снага режима предсједника Башара ал Асада и опозиције.

Према ријечима портпарола компаније одлука о прекиду саобраћаја са Сиријом донесена је због слабог интересовања због интензивнијих сукоба у овој земљи.

Крајем јула авиони на линији Дамаск – Москва били су готово празни.

Сиријски министар саобраћја Махмуд Саид је на конференцији за новинаре изјавио да одлука компаније "Аерофлот" неће утицати на прекид ваздушног саобраћаја између Русије и Сирије јер су ту и остале компаније.

Директне летове из Москве за Дамаск обављале су компаније "Аерофлот“ и "Сириан Ер“.

Сиријски министар је подсјетио да је ЕУ забранила авионима који припадају националној сиријској компанији да слећу на европске аеродроме.

Многе европске авиокомпаније су, такође, одлучиле да обуставе летове ка Сирији

Руско Министарство иностраних послова препоручило је својим држављанима да не путују у Сирију због све жешћих сукоба владиних снага и оружане опозиције.  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *