Абидал стабилно након трансплантације јетре

Фудбалер Барселоне Ерик Абидал успјешно се опоравља послије трансплатације јетре, изјавила је данас његова супруга Хаијет. „Здраво свима. Ја сам Хаијет, Ерикова супруга. На његов захтјев, ја данас пишем умјесто њега на овој страници. Ерик и његов рођак Џерард (донатор) јуче су оперисани и за сада је све ок. Он жели да вам се захвали […]

среда, 11 априла, 2012 / 15:58

Фудбалер Барселоне Ерик Абидал успјешно се опоравља послије трансплатације јетре, изјавила је данас његова супруга Хаијет.

„Здраво свима. Ја сам Хаијет, Ерикова супруга. На његов захтјев, ја данас пишем умјесто њега на овој страници. Ерик и његов рођак Џерард (донатор) јуче су оперисани и за сада је све ок. Он жели да вам се захвали на подршци коју сте му пружили. Хвала свима од срца”, написала је Хаијет на званичној фејсбук страници Ерика Абидала.

Раније данас предсједник Барселоне Сандро Росел изјавио је да је Абидалово стање после операције стабилно, а подршку у име саиграча пружио је Серхио Бускетс.

Операција је обављена тако што је прво рођаку Џерарду одстрањен део ткива јетре, а касније је извршена трансплатација.

Јетра је орган који се регенерише и уколико организам прихвати ново ткиво пацијент се врати нормалном животу, па је лако могуће да се Абидал врати на терен, иако су поједини љекари скептични када је у питању наставак његове каријере.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *