Абдић на слободи, хиљаде људи на дочеку испред затвора

Фикрет Абдић Бабо јутрос око девет часова пуштен је из затвора у Пули. Испред га је дочекало неколико хиљада присталица који су у Пулу дошли у десетинама аутобуса. Абдић се након пуштања на слободу обратио новинарима и окупљеним присталицама. “Данас са поново постао пунољетан. Хвала вам за подршку све ове године. Морам вас обавјестити да […]

петак, 9 марта, 2012 / 09:01

Фикрет Абдић Бабо јутрос око девет часова пуштен је из затвора у Пули. Испред га је дочекало неколико хиљада присталица који су у Пулу дошли у десетинама аутобуса.

Абдић се након пуштања на слободу обратио новинарима и окупљеним присталицама.

“Данас са поново постао пунољетан. Хвала вам за подршку све ове године. Морам вас обавјестити да бих радо ишао у Велику Кладушу али немам личну карту. Требамо се договорити како из пепела подићи Агрокомерц”, рекао је Абдић

Елвира Абдић-Јеленовић, Абдићева кћерка, иначе посланик у Дому народа Парламента ФБиХ је поновила како је Абдићев приоритет обнова привреде у Великој Кладуши.

Абдић је пред хрватским правосуђем, због ратних злочина почињених у вријеме док се налазио на челу Аутономне Покраније Западна Босна, током протеклог рата, осуђен на затворску казну у трајању од 15 година, те је пуштен на слободу након што је одслужио двије трећине казне. Организацију одласка у Пулу његових присталица предузело је Удружење обесправљених дионичара “Агрокомерца”, а према ријечима Енвера Муњаковића, предсједника овог удружења, у конвоју се налази 47 аутобуса и велики број приватних возила.

На јуче одржаном посљедњем састанку Организационог одбора, који припрема одлазак у Пулу, истакнуто је да су о доласку великог броја људи обавијештени надлежни органи у Републици Хрватској, како би све протекло безбједно.

Иначе, Абдићев излазак из затвора, према мишљењу политичких аналитичара, неминовно ће довести до отварања старих рана и стварања политичке напетости у Унско-санском кантону.0 КОМЕНТАРА

  1. Немојте долазити овамо г. Абдићу, или се добро чувајте. За неке рат још није завршен, а политизовано бе ха правосуђе ће да настави да им испуњава жеље!

  2. Мислим да ће на крају бити као …
    http://youtu.be/iS-8YMZv3Kk

  3. Ено на тргу има неки штанд облијепљен Бабиним сликама, скупљају потписе… 🙂

Оставите одговор