А како би другачије, Дачићу: Напад на сјевер Косова, тумачићемо као напад на Србију

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је данас да нема говора о томе да Србија призна независност Косова и да дозволи да добије столицу у УН.

понедељак, април 2, 2018 / 10:16

Дачић је за телевизију Пинк казао да се одувијек залагао да се за косовско-метохијско питање „нађе компромисно рјешење које ће отклонити узроке због чега постоје конфликти“.

„Нама није интерес да заоштравамо ситуацију, већ да буде мирна и да се спроведе Бриселски споразум“, казао је Дачић и позвао Међународну заједницу да се изјасни да ли жели Србију као партнера или као таоца лоших односа.

Додајући да ће се чекати 20. април да се види да ли ће Приштина испунити своје обавезе из Бриселског споразума о Заједници српских општина, Дачић је навео да ако не испуне своју дужност Србија онда мора да одлучи шта даље.

Оцијенио је да је хапшење и протјеривање директора владине Канцеларије за Косово Марка Ђурића са Косова прошлог понедјељка срамота за политичку сцену у Европи и за ЕУ.

Он је казао да предсједник Србије Александар Вучић није рангирао приоритете и да се понашао емоционално или ирационално „вјероватно би реакције биле такве да би нас увукле у једну спиралу и питање је како би се то смирило“.

„Могло је да дође до сукоба, сваки напад на сјевер ми ћемо тумачити као напад на Србију“, казао је Дачић.

Према његовим ријечима, кривица ЕУ је велика зато што је гарантовала реализацију свега договореног у Бриселу.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *