А до сада сте све знали: ОБАвјештајци имају нову политику о тајности

Чланови Заједничке комисије за надзор над радом Обавјештајно-безбједносне агенције /ОБА/ БиХ једногласно су данас у Сарајеву усвојили Приједлог закона о измјени Закона о заштити тајних података. Предсједавајући Комисије Амир Фазлић рекао је да ће новим законским рјешењима за судије и тужиоце у БиХ бити уведене обавезне безбједносне провјере. Он је након тематске сједнице рекао новинарима […]

четвртак, 5 децембра, 2013 / 12:40

Чланови Заједничке комисије за надзор над радом Обавјештајно-безбједносне агенције /ОБА/ БиХ једногласно су данас у Сарајеву усвојили Приједлог закона о измјени Закона о заштити тајних података.

Предсједавајући Комисије Амир Фазлић рекао је да ће новим законским рјешењима за судије и тужиоце у БиХ бити уведене обавезне безбједносне провјере.

Он је након тематске сједнице рекао новинарима у Сарајеву да парламентарци у БиХ имају приступ тајним подацима у мјери коју им дозвољава закон.

Према његовим ријечима, посланици потписују одређене изјаве које су законом дефинисане и могу да имају увид у тајне податке у оној мјери колико им је
потребно за обављање послова.Оставите одговор