07:46 Сад је провјерено: Митрополит Амфилохије се упокојио22:32 Дарко Ристов Ђого: У тренутку када ово пишем митрополит је на респиратору - направите Владу Црне Горе!19:03 Министарство просвјете: Не знамо разлог љутњи, настава на даљину успјешно функционише као и раније18:45 Српска ствар се у ЦГ развија да горе не може: Андрија Мандић уз Медојевића оптужује Кривокапића да је "гласач ДПС"18:42 Ако је и до кампање, превише је: БНТВ се преиграо и Шеранића назвао пудлицом18:00 Град Подгорица даје плац Удружењу грађана Црногорска православна црква17:57 Ана Брнабић вилу Јованке Броз додијелила себи на кориштење17:51 Нови извјештај Савбезу УН у четири поглавља: Резолуција СДС о "грађанској БиХ" највећа унутрашња пријетња Дејтонском мировном споразуму17:46 Рутински и на дистанци: ММФ се код Вишковића распитује за паре које не можемо вратити17:10 Чачак, Чачак, бањолучки рокенрол!

А до јуче нисмо знали гдје је: Азербејџан иде стопама Емирата

Азербејџан постаје велика атракција будући да влада ове земље планира огромне инвестиције које ће од ње направити државу будућности. Престоница Азербејџана – Баку – тренутно се припрема за улогу домаћина Европских игара 2015, а претходна година обиљежена је бројним улагањима у развој туризма ове земље. Прошле године ту је одржан избор за пјесму Евровизије и […]

понедељак, 25 фебруара, 2013 / 07:31

Азербејџан постаје велика атракција будући да влада ове земље планира огромне инвестиције које ће од ње направити државу будућности.

Престоница Азербејџана – Баку – тренутно се припрема за улогу домаћина Европских игара 2015, а претходна година обиљежена је бројним улагањима у развој туризма ове земље.

Прошле године ту је одржан избор за пјесму Евровизије и Свјетско фудбалско првенство за жене.

Број туриста је растао, а према најавама тамошњег Министарства туризма, циљ је да се привуку посјетиоци и са других континената.

“Није само Баку туристички адут Азербејџана, него и његови планински предјели. Тренутно развијамо Шхах-Даг скијалиште како бисмо покрили и зимску страну туризма, а прва два хотела биће отворена у блиској будућности”, рекао је министар туризма Абулфаз Карајев.

Иако је Азербејџан мала земља са свега девет милиона становника, приходи од нафте дају му снажну основу за амбициозне планове.

Један од најобимнијих је изградња 41 вјештачког острва у Каспијском мору које ће бити повезано са 150 мостова.

Круна радова биће Азејберџанска кула која би требало да достигне висну од 1.050 метара и тиме надмаши Бурџ Калифу (829,84 м) из Дубаија као за сада највишу грађевину на свијету. Остаје да се види да ли ће прије бити завршена кула у Џеди, која ће бити висока километар.Коментариши