А да су из Шековића: Дођете из Њемачке, прими вас министар

Министар породице, омладине и спорта, Јасмина Давидовић, угостила је данас представнике омладинске организације Мирантао из Брауншвајга (Њемачка) са којима је разговарала о раду омладинских организација у Њемачкој и сарадњи са организацијама у Републици Српској.

среда, 21 марта, 2018 / 14:35

Министар Давидовић нагласила је да Министарство породице, омладине и спорта пружа подршку Мрежи омладинских центара Републике Српске (М.О.Ц.А.Р.Т.) и другим омладинским организацијама који раде на промоцији омладинског рада, мобилности младих и међународне сарадње.

"У току прошле године издвојили смо преко 100 000 КМ за пројекте у области мобилности младих и међународне сарадње. Драго ми је да видим да су млади заинтересовани да упознају различите културе и размјењују искуства, јер је то прави пут за превазилажење предрасуда и изградњу мостова пријатељства" – истакла је Давидовићева.

Представници младих из Њемачке су изразили задовољство што ће, током боравка у Републици Српској, имати прилику да упознају младе у омладинским центрима, виде како функционише омладински сектор и на који начин, у сарадњи са институцијама, ради на превазилажењу проблема са којима се млади сусрећу.

Представници омладинске организације Мирантао из Брауншвајга (Њемачка) бораве у Бањалуци у периоду од 19. до 23.марта, у оквиру сарадње са Институтом за развој младих и заједнице "Perpetuum mobile". Током боравка у Републици Српској млади из Њемачке посјетиће невладине и омладинске организације као и општине Србац, Градишка, Лакташи и Мркоњић Град.