То је нама наша борба дала: Предсједник борачке "увјерен" да ће се споменик борцима ВРС изградити у Бањој Луци након 31 годину

Предсједавајући Предсједништва Борачке организације Републике Српске Горан Рогић рекао је да је увјерен да ће након расписивања јавне набавке у Бањалуци коначно бити изграђено централно спомен-обиљежја за погинуле и нестале борце Војске Републике Српске у Одбрамбено-отаџбинском рату.

субота, април 1, 2023 / 20:04

"Ако се нешто почне градити, сигурно ће се и завршити", рекао је Рогић Срни поводом одлуке Градске управе Бањалука да распише јавну набавку за изградњу централног спомен-обиљежја.

Рогић је истакао да је Борачка организација дала пуну подршку идејном рјешењу и изабраној локацији за овај пројекат.

"Изградња спомен-обиљежја је најмање што можемо да урадимо за наше погинуле јунаке како не би били заборављени, јер је заборав недостатак патриотизма", истакао је Рогић.

Он је захвалио граду Бањалука и градоначелнику за упорност и Влади Републике Српске која се обавезала да учествује у финансирању овог пројекта.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић саопштио је да је расписана јавна набавка за изградњу централног спомен-обиљежја у Бањалуци за погинуле и нестале борце Војске Републике Српске у Одбрамбено-отаџбинском рату.

"Расписивање јавне набавке значи да ћемо до краја априла знати која фирма и који извођач ће градити централно спомен-обиљежје. Реално је очекивати да ће средином маја на Крашовом паркингу бити положен камен-темељац за ово обиљежје", истакао је Станивуковић.



Оставите одговор