Због серверске грешке Лутрија РС частила наградом сваког играча

Каса Електронске видео лутрије (ЕВЛ), предузећа у већинском власништву "Лутрије Републике Српске” могла би да остане празна под опсадом играча који су у сриједу широм Српске пријавили добитке на њиховим терминалима, а на које у ЕВЛ-у, по свему судећи, нису рачунали.

уторак, септембар 27, 2022 / 13:43

Наиме, скоро сви који су се коцкали 21. септембра на њиховим апаратима су освојили новчане награде. Иако из ЕВЛ-а тврде да и даље утврђују шта је узрок, Капитал сазнаје да је дошло до серверске грешке.

Нашој редакцији се јавио играч из Мркоњић Града, који је свједочио овој несвакидашњој ситуацији. Он је у ресторану "Бенз” играо бинго и у извлачењу освојио нешто преко 5.000 марака.

Остао је збуњен када је схватио да није једини срећни добитник.

"Тог дана најмање сто људи у Мркоњић Граду је имало добитке по неколико хиљада марака”, тврди он.

Према његовим ријечима из локала у којем је дошао до добитка су га послали на адресу ЕВЛ-а у Бањалуци, гдје су му обећали да ће убрзо добити свој новац.

У Електронској видео лутрији потврђују наводе Капитала. Обећавају да ће све добитке исплатити, чим обраде податке који пристижу из свих дијелова Српске.

Позивају на стрпљење, а играче напомињу да је Правилником о приређивању електронских игара на срећу, предвиђено је да је рок за исплату добитка десет дана.

"У протеклом периоду јавио нам се велики број играча из различитих градова Републике Српске, те још увијек не можемо са сигурношћу утврдити дефинитиван број добитника. У наредних дан или два имаћемо прецизније податке. Електронска видео лутрија гарантује да ће сви играчи бити у потпуности исплаћени, те ћемо тиме додатно оправдати повјерење које уживамо код свих наших играча”, поручују они.

Кажу да ће добици бити исплаћени на текуће рачуне играча, те да ће се потрудити да исплате буду у што краћем року.

Ова обећања играчи би требало да узму са резервом, с обзиром на претходна искуства која су имали са "Лутријом Републике Српске”.

Бањалучанин Коста Чивчић је у априлу 2020. године одиграо "Лото суперпетицу", брзу лутријску игру коју је Лутрија Српске организовала преко сада већ угашене "Кено телевизије” и добио 30.000 марака.

"Лутрија” је под изговором софтверске грешке покушала поништити извлачење, али је то спријечио суд који је стао на страну играча.

Подсјећамо, "Електронска видео лутрија" (ЕВЛ) је заједничко предузеће "Лутрије РС” и страног партнера "Казинос Аустрија ВЛТ” из Швајцарске регистровано за коцкање и клађење преко видео лутријских терминала које су поставили широм Српске.

Тендер преко којег је изабран партнер је био неуставан и противзаконит, а одлуком Окружног суда, по тужби фирме "Џокер Гејм” и поништен.

Иако је суд наложио да се поступак поново спроведе, министрица Зора Видовић је наредила да се то уради само формално, односно да се не расписује нови јавни позив, већ да се поново размотре понуде и донесе нова одлука о избору истог партнера, што је касније и урађено.

Она је због тога пријављена тужилаштву, које ових дана испитује наводе из анонимне кривичне пријаве.

Иначе, ЕВЛ је прошле године пријавила приходе од 31,6 милиона и добит од 2,12 милиона КМ.



Оставите одговор