Јесте ли знали да у Црној Гори постоји партија по имену Светосавска?

Позиција у којој се, у унутрашњој и спољној политици, Русија по први пут проглашава као непријатељ Црне Горе, дугорочно је неодржива. СВЕТОСАВСКА је увјерена да у структурама сваког чиниоца политичког живота постоји критична маса у чланству или међу функционерима, која је свјесна да ријека не треба узбрдо, нити Црна Гора може против Русије.

понедељак, септембар 26, 2022 / 07:42

СВЕТОСАВСКА вјерује да се може опростити , понекад и онима који су урадили све што су могли, чак и против сопствене историје и генетског кода. Човјек може да погријеши, поготово ако је купљен или уцијењен. Али, непоштено је цијели народ окренути против себе самога.

Данас се свака парламентарна странка у Црној Гори залаже за тзв. европске интеграције, и што је најгоре, ко би год да се угура у систем власти, обећава да ће чувати, као зеницу свога ока, одлуку о признању лажне државе Косово, чланство у НАТО-у и санкције Руској Федерацији.

СВЕТОСАВСКА је увјерена да ће и ДПС, колико и неки други, убрзо бити приморан да окрене нову плочу, са свијешћу да су санкције Русији уведене без било каквог ваљаног разлога, изузимајући "солидарисање" са онима који су развалили сваку сложену државу која је запамћена на овим просторима.

Позивамо парламентарне странке на разум и сугеришемо да се воде интересима грађана Црне Горе, а никако логиком старих и нових амбасадора који у шаци држе лидере и власти и опозиције, ко год то био, и колико год било народу нејасно, ко је власт или опозиција у Црној Гори.

Зато СВЕТОСАВСКА на вријеме тврди да долази ново вријеме и да ће будућа власт, након ванредних парламентарних избора, опет – ко год да је чини, морати да ради у интересу грађана Црне Горе.
У том слислу, између амбиција Бикс Алијуа и тестамента Светога Петра Цетињскога, избор није тежак. Јер, ипак, Цетиње нема снагу Кијева, нити Подгорица танцује у ритму Њу Џерсија.
Америка треба да буде партнер државе у којој живимо, али је први и основни партнер државне политике – народ Црне Горе.



Оставите одговор