Вучић из Ивањице: Ово је увезена криза, зато ми морамо бити јединствени

Предсједник Србије Александар Вучић поручио је данас у Ивањици да ће Србија, упркос великим притисцима који слиједе у вези са Косовом и Метохијом и санкцијама Русији, чувати мир, али и слободу да самостално одлучује у интересу својих грађана.

среда, јул 6, 2022 / 13:04

Он је нагласио да Србију чека тешка зима, али да се труди да омогући довољно енергената за све.

Вучић је указао да се за тешку зиму већ увелико прирпемају и озбиљне земље попут Њемачке, која већ ограничава топлу воду својим грађанима и Холандије.

"Много ће тешко бити у сваком смислу. И зато вас ја молим да ми будемо јединствени, да знамо да то нема везе са нама да су то проблеми који су увезени због светског сукоба који постоји", рекао је Вучић.

Он је указао да сукоб у Украјини није локакни како неки причају, већ да тамо ратују сви против свих.

"И нико неће да пусти да дође до мира зато што сви траже пораз оне друге стране. И зато неће стати рат. Зато што то није питање примирја већ сви само чекају и једино се надају поразу оне друге стране. Пошто се они надају поразу оне друге стране, наше је да се уздамо у мир, да чувамо мир, своје јединство и своју земљу и да бринемо о њој", поручио је Вучић.

Он је нагласио да ће држава наставити да улаже и политику наталитета, те да ће обезбиједити више права за мајке и породиље.

Предсједник Србије је најавио да ће у реконструкцију главне саобраћајнице у Ивањици на коју се чекало три деценије и уопште у инфрраструктуру те општине одмах бити издвојено пет милиона евра што ће бити огромна промјена за тај крај.



Оставите одговор