Стевандић: Уставни Суд БиХ и ОХР  неспорна потврда да је БиХ антиевропски, антидемократски и антихришћански протекторат

Гостујући на Хепи телевизији из Београда, предсједник Уједињене Српске, др Ненад Стевандић изјавио је да су Уставни Суд БиХ и ОХР неспорна потврда да је БиХ антиевропски, антидемократски и антихрисцански протекторат јер у тим неуставним органима нема домаћих изабраних људи већ наметнути странци раде у корист једног ( бошњачког ) народа.

среда, јун 29, 2022 / 13:02

Тиме се, додаје Стевандић врши спријечавање конституисања демокртатских институција заснованих на уставу и закону те одржавају стално стање кризе и напетости која погодује екстремним бошњачким политикама које заговарају насилно стварање унитарне бошњачке државе и претварање конститутивних народа у националне мањине. 

У овом тренутку, сва одговорност, сматра Стевандић, је на институцијама Српске, јер оне морају да одлуче хоће ли примјењивати властите одлуке или ће посустати, а посустајање може доћи уколико постоји унутрашњи раздор и политичка свађа, што је нешто што се покушава наметнути. 

Такође, напомиње Стевандић, уколико и власт и опозиција имају јасан став према одлукама Народне Скупштине Републике Српске и јединствен став према Србији, тад је Република Српска јака да се супростави онима који желе да је пониште, те да опстанак Српске и њеног народа зависи искључиво од унутрашње воље и памети, и сталне комуникације и сарадње са Србијом. 

Данашња политичка ситуација тежа него након Дејтонског споразума, јер има пуно већи уплив међународног фактора, те искључиво кроз међусобно јединство и праћење политике Србије може се превазићи криза, закључује Стевандић.



Оставите одговор