Тужио и добио на суду фирму јер му је посао досадан

Мушкарац из Париза тужио је фирму у којој је радио јер му је посао био досадан, а он се осјећао као да није зарадио плату.

понедељак, јануар 17, 2022 / 10:26

Компанија сада мора да му исплати 40.000 евра јер је суд пресудио у његову корист.

Фредерик Деснар 2014. године вратио се да ради за француског произвођача луксузних парфема Интерпарфумс након седам мјесеци боловања. Он је, како је навео његов адвокат, на боловању био због епилептичког напада којег је доживио током вожње што је резултирало несрећом због које је неколико дана био у коми, пише Фениx магазин.

Иако је био вриједан радник, по повратку с боловања фирма га је наводно потпуно занемарила. Проводио је вријеме обављајући "послове за предсједника” Интерпарфумса. Радио је од 20 до 40 минута дневно и нико није марио хоће ли се појавити на вријеме, и тако четири године, преноси Вечерњи лист.

"Нисам имао више енергије ни за шта. Осјећао сам се кривим и срамио се што нисам зарадио плату, а добио сам је. Имао сам утисак да сам невидљив у фирми”, рекао је Фредерик Деснар на суду.

Виктор Биљбо, Деснаров адвокат, рекао је да постоји веза између посла и погоршања његовог здравља. Адвокати компаније су у одбрани тврдили да Деснар никада није рекао ништа о томе да му је досадно.

Деснар је 2020. године поднио тужбу радном суду и тражио 360.000 евра одштете и штете. Иако је компанија тврдила да се Деснар никада није жалио, суд се сложио да је "занемаривање облик узнемиравања”, а пресуду је крајем 2020. године потврдио Париски жалбени суд.



Оставите одговор