Странка покојног Миће Мићића криви градоначелника Бијељине за стање уличне расвјете

СДС Семберија – Мићо Мићић сматра да се градоначелник Бијељине Љубиша Петровић под плаштом борбе против корупције у јавним установама и преузећима обрачунава са политичким неистомишљеницима, те да је истовремено оптужујући и пресуђујући прекорачио овлаштења и нарушио углед позиције градоначелника.

среда, децембар 8, 2021 / 13:37

У овој странци сматрају да је Петровић искључиви кривац за то што уговор за јавну расвјету у Бијељини није благовремено закључен, што су улице у мраку, а новогодишња расвјета није постављена, те да треба да сноси посљедице "сопствене неспособности".

Истичу да би било добро, пошто воли да се приказује као праведник, да има достојанства да каже да су грешке и пропусте направили он и његов тим, а не да за то оптужује друге.

Како су појаснили, Петровић, подносећи кривичне пријаве због сумње у законит рад одговорних у јавним службама, себи даје за право да појашњења својих поступака образлаже непровјереним или полуистинитим тврдњама, а особе против којих су кривичне пријаве поднесене у својим наступима третира као да је ствар већ пресуђена и да је њихова кривица већ доказана.

Подсјетили су да је Петровић 6. децембра на конференцији за новинаре именом и презименом оптуживао политичке неистомишљенике за "политички мотивисано опструисање јавне набавке и разна друга недјела", указујући како изгледа да никада није чуо за "презумпцију невиности" – да нико није крив док му се не докаже супротно.

"Кривицу може да докаже само суд, а не градоначелник", наведено је у саопштењу СДС Семберија – Мићо Мићић и додали да се Петровић није потрудио да јавности понуди на увид садржај поднијетих кривичних пријава већ је убјеђивао јавност да је у питању политичка позадина ометања јавне набавке.

СДС Семберија истиче и да је трагично то што је Петровић на конференцији за новинаре себи дао за право да на најгори могући начин, у стилу највећих аутократа и диктатора, таргетира своје политичке противнике и да им црта мете на челу, оцијенивши да је испод сваког нивоа такав поступак градоначелника.

Из ове странке су указали да у Закону о јавним набавкама не постоји одредба "ометања јавне набавке", поготово не са "политичком позадином", те упитали да ли Петровић има свог фаворита међу пријављеним понуђачима.

Напоменуто је и да је улагање жалбе на процедуру јавне набавке легитимно законско право свих понуђача који учествују у процедурама јавних набавки и то се свакодневно дешава широм БиХ, те постављено питање ко је Љубиша Петровић да им то право ускраћује.

У СДС-у Семберија се надају да надлежни државни органи прате ове активности Петровића и да ће адекватно реаговати по службеној дужности.

Петровић је у понедјељак на конференцији за новинаре рекао да је поднесена кривична пријава против одговорних лица у фирми "Елмонт", јер је, тврди, блокирано одржавање јавне расвјете у граду.

Власник фирме "Елмонт" Драгиша Савић рекао је тада Срни да нису тачни наводи градоначелника Бијељине Љубише Петровића да та фирма блокира одржавање уличне расвјете у граду, а да кривичну пријаву нису добили.



Оставите одговор