Лукашенко: Запад Бјелорусију неће никад претворити у нову Украјину

Запад врши притисак на Бјелорусију са циљем да ју претвори у још једну Украјину, али се то неће догодити, изјавио је бјелоруски предсједник Александар Лукашенко. Он је на конференцији за новинаре на тему социо-економског развоја државе нагласио да се неће остварити циљ Запада и да Бјелорусија никада неће бити као Украјина, јавила је бјелоруска агенција БЕЛТА.

петак, децембар 3, 2021 / 14:11

"Они захтијевају од Бјелорусије да постане друга Украјина, коју описују као демократску и развијену земљу. Прије два дана им је дат јасан одговор. Никада нећемо постати као Украјина, јер смо ми Бјелоруси и имамо сопствену визију својих изгледа", поручио је Лукашенко.

Лукашенко је рекао да је сигуран у то да нико од присутних на конференцији нити било ко међу обичним грађанима који желе нормалан живот за себе и своју дјецу не жели да види Бјелорусију како постаје друга Украјина.

Бјелоруски предсједник скренуо је пажњу на чињеницу да се Бјелорусија нашла у самом центру глобалног сукоба Запада и Русије, те да канали за разговор и даље функционишу, пренио је ТАСС.

"Немојте мислити да се само боримо, да нема контаката, да ништа не видимо, да нам они ништа не говоре и да ми не одговарамо. Имамо канале које користимо за комуникацију", напоменуо је Лукашенко.

Он је подсјетио да је Запад прошле године колективно покушао да дестабилизује ситуацију у Бјелорусији, током предсједничких избора у тој земљи.

"Њихова очекивања након распада Совјетског Савеза и њихов сан требали су да се остваре у августу прошле године. Створили би санитарни кордон и блок са границима близу Смоленска. Нису успјели", истакао је Лукашенко.



Оставите одговор