Окупациона власт у Брчком на догађају у организацији америчке владе, не наговјештава одлазак кући

Власт СНСД је прихватила уградњу Арбитражне одлуке у Устав БиХ, јер им је обећано да ће се ОХР повући из земље. Но, годинама послије тога, супервизор за Брчко дистрикт Мајкл Скенлан поручио је властима дистрикта да, уколико заузму чврст став против корупције и политичког покровитељства, могу да обезбиједе просперитетну будућност за генерације које долазе. Дакле, не мисли да иде.

среда, октобар 27, 2021 / 14:14

"Постоји много актуелних примјера како институције дистрикта у партнерству са међународним донаторима могу унаприједити квалитет живота и климу за инвестирање", саопштено је данас из ОХР-а.

Скенлан је данас присуствовао конференцији под називом "Организован и регуларан енергетски сектор Брчко дистрикта – пут према самоодрживости", коју је организовао УСАИД у оквиру Пројекта асистенције енергетском сектору у сарадњи са Владом дистрикта.

Заједнички циљ је створити прилике за инвестирање у одрживу, приуштиву, зелену енергију у Дистрикту, усвајањем модерног законодавства о електричној енергији, обновљивим изворима енергије и енергетској ефикасности.

"Међутим, ове активности ће имати успјеха само у оном Брчком у којем постоји нулта толеранција према корупцији, једнака примјена закона на све грађане и одсуство политичког покровитељства како у јавној администрацији, тако и у јавним предузећима", поручено је из ОХР-а.

Ову поруку супервизор је саопштио на састанцима са шефом полиције Брчко Дистрикта, главним тужиоцем Тужилаштва Дистрикта, предсједавајућим и члановима Комисије за утврђивање сукоба интереса и директором Канцеларије за борбу против корупције и његовим замјеником.

Супервизор је јуче јуче, заједно са италијанским амбасадором у БиХ, присуствовао потписивању Меморандума о разумијевању између градоначелника Брчког и шефа Канцеларије Европска банка за обнову и развој /ЕБРД/ у БиХ за програм ЕБРД-а "Зелени градови".

Програм "Зелени градови" нуди конкретну помоћ градовима у унапређењу њихових еколошких перформанси. Овај програм и израда акционог плана за програм "Зелени градови" обезбиједиће за Брчко приступ средствима и смјернице за изградњу боље и одрживије будућности за све његове становнике.



Оставите одговор